Demokrate: Napustićemo parlament ako to učine svi poslanici opozicije

"Demokrate će uraditi sve što je u njihovoj moći na stvaranju uslova da predstojeći izbori u Crnoj Gori budu zakoniti i pošteni", navode iz partije Alekse Bečića
79 pregleda 39 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 30.09.2015. 19:16h

Ukoliko svi potpišu Sporazum o minimumu političke saglasnosti, poslanici Demokratske Crne Gore će napustiti Skupštinu i odreći se poslaničkih plata koje im pripadaju, ocjenjeno je iz stranke Alekse Bečića. Oni su podsjetili da su to poručili čelnicima Demokratskog fronta, prije devet dana, kada su predložili Sporazum. tada je ukazano i da bez pune primjene izbornog zakonodavstva i fer uslova nema izbora u Crnoj Gori.

"Demokrate će uraditi sve što je u njihovoj moći na stvaranju uslova da predstojeći izbori u Crnoj Gori budu zakoniti i pošteni. Osnovne pretpostavke za to su obezbjeđene doslednog poštovanja zakona od strane institucija sistema i eliminisanje uticaja raznih centara moći. Volja naroda mora biti iskazana na slobodan način u demokratskom ambijentu.Mehanizmi borbe za ostavarivanje tog cilja mogu biti različiti, ali moraju biti produktivni i voditi istom cilju - stvaranju uslova za demokratske i slobodne izbore", navode Demokrate.

U toj stranci su istakli da bi bilo značajno čuti kakva dosadašnja iskustva DF-a i nekih drugih političkih subjekata po pitanju bojkota parlamenta, podsjećajući da je to više puta oproban metod političke borbe u skorijoj istoriji.

"Bez obzira na sve, ukoliko dođe do objedinjenog napuštanja parlamenta, u njemu će učestvovati i poslanici Demokrata. Kada svi stave potpis, isto će učiniti i predstavnici Demokrata. Napominjemo da smo mi jasno saopštili da nećemo učestvovati u prelaznoj Vladi ako tu Vladu čini DPS, ali ćemo je ukoliko to bude stav opozicije podržati u Parlamentu, a sve resore koji bi pripali Demokrata ustupili bi opozicionim subjektima koji bi bili konstituenti takve Vlade, imajući u vidu našu Odluku da nećemo sa DPS-om ni prije, ni nakon izbora", naveli su u Bečićevoj stranci.

Bonus video: