DNP Bar: Priča o crkvi na Rumiji služi samo za podizanje tenzija, u gradu je sklad

U saopštenju za javnost barskog DNP, navodi se da u Baru “koji je primjer vjerskog suživota i tolerancije” žive tri vjere, “komšije i braća”
126 pregleda 10 komentar(a)
crkva Rumija, Foto: Mitropolija.com
crkva Rumija, Foto: Mitropolija.com
Ažurirano: 25.10.2018. 19:09h

Povodom izjave premijera Duška Markovića o uklanjanju crkve na Rumiji, večeras se oglasio OO Demokratske narodne partije Bar (DNP) iz kojeg tvrde da ovakve priče služe samo podizanju tenzija u gradu i cijeloj državi.

U saopštenju za javnost barskog DNP, navodi se da u Baru “koji je primjer vjerskog suživota i tolerancije” žive tri vjere, “komšije i braća”.

"Najave koje ovih dana dolaze iz vrha vlasti prijete da naruše taj viševjekovni sklad. Sigurni smo da nijednom Baraninu, nijednom vjerniku, nijednom zdravorazumskom čovjeku ma kojoj vjeri pripadao ne smeta crkva na Rumiji. Ali smeta onima koji su spremni da udare na svetinje zbog sitne koristi i da bi udovoljili svojim partnerima koji očito ne misle dobro Crnoj Gori, a ni Baru", ističu iz DNP.

"Poručujemo Markoviću da crkva na Rumiji nije nikakva limena građevina, već svetinja koju su sa puno ljubavi podigli vjernici, noseći svaki po kamen na putu do nje. Nećemo dozvoliti da naše svetinje služe za politička potkusurivanja, jer pitanje vjere je iznad bilo kakve politike. U gradu pod Rumijom smo naučeni da tuđe ne diramo, ali ni svoje nećemo dati", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: