Husović: Protesti usmjereni direktno protiv strateških ciljeva zemlje

"Najavljeni protesti nemaju socijalni karakter već isključivo su usmjereni na zbunjivanje građana i stvaranje pretpostavki za nasilje koje će biti na njihovu štetu", kazao je Husović
34 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Boris Pejović
Rafet Husović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.09.2015. 13:44h

Bošnjačka stranka ne podržava najavljene proteste Demokratskog fronta, saopštio je predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Rafet Husović.

"Crna Gora je pred vratima NATO-a, samo nekoliko mjeseci nas dijeli od samita u Varšavi gdje očekujemo da će našoj zemlji biti upućena pozivnica za pristupanje NATO savezu. Mislim da ovakav strateški cilj države treba biti u fokusu i da je potrebna što veća promocija ovakvog projekta koji Crnoj Gori može donijeti dugoročnu bezbijednost i ekonomski prosperitet. S druge strane, protest i vaninstitucionalno djelovanje, kao naravno dozvoljen vid borbe, u ovom trenutku ne donosi ništa novo i ništa dobro", naveo je Husović.

Uvjeren je, kako je dodao, da je Crna Gora na dobrom putu demokratskih procesa koji omogućavaju različite vidove političke prezentacije.

"Parlament, mediji i sredstva javnog informisanja su dobra prilika da se iznose stavovi političkih partija. Smatramo da se na ulici problemi ne mogu i ne bi trebali rješavati. Sistematska i dugoročna rješenja mogu biti samo plod nadležnih institucija, a nikako proizvod protesta. Najavljeni protesti nemaju socijalni karakter već isključivo su usmjereni na zbunjivanje građana i stvaranje pretpostavki za nasilje koje će biti na njihovu štetu", kazao je Husović.

On smatra da su protesti "usmjereni direktno protiv strateških ciljeva naše zemlje".

"S dobrim dijelom i protiv naših političkih stavova, ne može očekivati našu podršku. Bošnjačka stranka potpuno mirno može dočekati naredne izbore koji nam slijede tokom 2016. godine i to će biti dobra prilika za sve političke organizacije da pokažu svoju snagu i provjere mišljenje gradjana Crne Gore. Do tada, očekujemo da odluka o pristupanju države u NATO savezu dobije svoj potpuni epilogu u Parlamentu koji je simbol izborne volje građana", zaključio je Husović.

Bonus video: