URA Budva traži smjenu Jelušić zbog NATO

"S obzirom na to da je Jelušić i član Opštinskog odbora, mi iz OO GP URA Budva, kompletno predsjedništvo na čelu sa mnom i skoro svi članovi OO, ograđujemo se od njenog učešća na održanoj tribini i riječi koje je tom prilikom izgovorila”, kazao je lider budvanskog GP URA Radomir Glendža
768 pregleda 54 komentar(a)
Božena Jelušić, Foto: Savo Prelević
Božena Jelušić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.09.2015. 11:40h

Opštinski odbor Građanskog pokreta URA u Budvi, ogradio se od učešća potpredsjednice te partije Božene Jelušić na tribini o NATO-u, koja je prije tri dana organizovana u Budvi. Zatražili su od lidera URA Žarka Rakčevića da smijeni Jelušićevu sa mjesta potpredsjednice Pokreta, ili će u suprotnom svi kolektivno podnijeti ostavku.

“Podrška skupstinskoj Deklaraciji za učlanjene Crne Gore u NATO, je više od onoga što je GP URA u ovom trenutku mogla i trebala da uradi. Prosto iz razloga, što smo od skora novoformirani Pokret na političkoj sceni Crne Gore. Ići odmah pokretnim stepenicama, što znači, zakoračiti na prvu, i bez muke stići do posljednje, a ne ići jednu po jednu stepenicu, iz OO GP URA smatramo pogrešnim. Povod našeg obraćanja je učešće potpredsjednice Jelušić na održanoj NATO tribini u Budvi. Gospođa Jelušić je na pomenutoj tribini učestvovala u svojstvu potpredsjednika URA, u organizaciji komunikacionog tima savjeta za članstvo u NATO, višegradske grupe, ambasadora Slovačke u Crnoj Gori i Opštine Budva. S obzirom na to da je Jelušić i član Opštinskog odbora, mi iz OO GP URA Budva, odnosno kompletno predsjedništvo na čelu sa mnom i skoro svi članovi OO, ograđujemo se od njenog učešća na održanoj tribini i riječi koje je izgovorila”, kazao je lider budvanskog GP URA Radomir Glendža.

On je dodao da su zbog toga od rukovodstva Pokreta na čelu sa predsjednikom Žarkom Rakčevićem tražili smjenu Jelušić sa mjesta potpredsjednice.

“U protivnom, podnijećemo ostavke na članstvo u OO. Ukoliko se utvrdi da je gospođa Jelušić, sa odobrenjem vrha Pokreta učestvovala na tribini, naše ostavke će biti momentalne. To radimo jer stavovi koje je u ime pokreta saopštio predsjednik Rakčević i na centralnom Odboru i u medijima, kada su u pitanju NATO integracije, su u suprotnosti sa učešćem bilo kojeg člana užeg ili šireg rukovodstva Pokreta. Rakčevic je bio jasan: NATO integracije da, ali uz predhodno raspisane izbore nakon kojih bi skupštinska većina u Parlamentu Crne Gore donijela odluku o učlanjenju u NATO alijansu, ili bi tu odluku donijeli građani, na predhodno raspisanom referendumom. Sve mimo ovoga, po mišljenju OO URA Budva, u ovom trenutku, šteti Pokretu u cjelini, uzevši u obzir da smo tek novoformirani na političkoj sceni , a učešće na tribinama koje organizuje DPS vlast, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, kontraproduktivni”, kazao je Glendža.

On je naglasio da je URA u Budvi ukazivali na bezbroj pljački koje su učinjene od DPS vlasti.

“Govorili smo o političkoj korupciji i tražili vanredne lokalne izbore koji su odavno trebali biti raspisani. Sve je ostalo mrtvo slovo na papiru zbog nasilja DPS manjine nad većinom. Mi iz OO URE, nijesmo skloni da kao potpresjednica Božena Jelušić sjedimo za istim stolom sa nelegitimnim predsjednikom Opštine, i pritom stimulišemo građane i prisutne DPS članove i simpatizere, da je korist od NATO integracija od velikog značaja, pod motom da je vladajuća struktura okovala društvo, kako navodi, ne nekvalitetom ljudi koji to rade, nego nekvalitetom mreže”, zaključio je Glendža.

Bonus video: