Stvoriti bolje uslove za kvalitetnije obavljanje diplomatske misije Njemačke

“Štajnaker je zahvaljujući gradonačelniku na razumijevanju i pomoći u unapređenju rada ambasade Njemačke u Podgorici, izrazila spremnost da se dodatno angažuje kako bi njemačka ambasada pomogla aktivnosti na izgradnji biciklističkih staza u Podgorici”, saopšteno iz PG biroa
2 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Gudrun Štajnaker, Foto: PG Biro
Slavoljub Stijepović, Gudrun Štajnaker, Foto: PG Biro
Ažurirano: 24.09.2015. 15:36h

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović ocijenio je da će gradska uprava obezbijediti neophodne prostorno-planske pretpostavke za izgradnju diplomatskog predstavništva Njemačke u Podgorici.

To će, kako je saopšteno iz PG biroa, biti urađeno po svim međunarodnim standardima, radi rješavanja trenutnog problema nedostataka prostornih kapaciteta za rad ambasade.

Stijepović je tokom sastanka sa ambasadorkom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Štajnaker kazao da Glavni grad ima obavezu da svim građanima, pa i predstavnicima diplomatskog kora u Podgorici “koje doživljava kao svoje građane”, obezbijedi što bolje uslove za kvalitetnije obavljanje njihove diplomatske misije u Crnoj Gori.

“Ambasadorka Njemačke je zahvaljujući gradonačelniku na razumijevanju i pomoći u unapređenju rada ambasade Njemačke u Podgorici, izrazila spremnost da se dodatno angažuje kako bi njemačka ambasada pomogla aktivnosti na izgradnji biciklističkih staza u Podgorici”, saopšteno iz PG biroa.

Štajnaker je, kako je saopšteno, pohvalila napore koje naša država preduzima na putu ka punopravnom članstu u NATO i istakla da Njemačka snažno podržava evroatlanske integracije Crne Gore.

Stijepović je, kako je saopšteno, posebno naglasio značaj partnerstva Glavnog grada i ambasade Njemačke i izrazio uvjerenje da će u narednom periodu njemačka ambasada pokazati zainteresovanost i podržati realizaciju kapitalnih i razvojnih projekata Glavnog grada.

Bonus video: