SNP: Promoteri teze "prvo država, pa demokratija" sada lansiraju novu "prvo NATO, pa demokratija"

„NATO kišobran je, u stvari, samo sigurna politička i bezbjedonosna kuća za one koji su, po raznim osnovama dužni i državi i građanima. Tako nekadašnji promoteri teze – prvo država, pa demokratija sada lansiraju novu – prvo NATO, pa demokratija“, saopštila je portparolka SNP-a Slađana Kaluđerović
87 pregleda 36 komentar(a)
Slađana Kaluđerović, Foto: SNP
Slađana Kaluđerović, Foto: SNP
Ažurirano: 23.09.2015. 13:06h

Navodi da će eventualni ulazak Crne Gore u NATO doprinijeti većoj vladavini prava potpuno su neosnovani i u pitanju je još jedna promašena teza, čiji je cilj sprečavanje stvarnih promjena u društvu, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

„NATO kišobran je, u stvari, samo sigurna politička i bezbjedonosna kuća za one koji su, po raznim osnovama dužni i državi i građanima. Tako nekadašnji promoteri teze – prvo država, pa demokratija sada lansiraju novu – prvo NATO, pa demokratija“, saopštila je portparolka SNP-a Slađana Kaluđerović.

Prema njenim riječima, u nastavku možemo očekivati javno forsiranje teza tipa – prvo tajni računi, pa demokratija ili prvo berzanske mahinacije, pa demokratija.

„Realnost je ubjedljivo pokazala da je početna teza – prvo država, pa demokratija doživjela potpuni krah u svakom pogledu, ali je očigledno da je režim Mila Đukanovića uvijek imao one koji su izvodili radove u njegovu korist“, kazala je Kaluđerović.

U tome su se, dodala je, neskriveno isticale pojedine novoformirane partije „koje imaju megalomansku podršku medija koje je upravo Đukanović, kako su oni sami priznali, osnovao i finansirao“.

Kaluđerović je podsjetila da je SNP protiv punopravnog članstva Crne Gore u NATO-u.

„Svakodnevno smo svjedoci javnih manifestacija širenja raznoraznih strahova i u nastavku toga predstavljanja NATO-a kao spasioca Crne Gore, iako svi politički, ekonomski i bezbjednosni parametri više nego jasno govore u prilog tome da Crna Gora ne treba da bude dio vojnog saveza kakav je Sjevernoatlantska alijansa“, kazala je ona.

Prema riječima Kaluđerović, istorija više nego jasno dokazuje i pokazuje da je nemiješanje i neučestovanje u vojnim savezima najpragmatičnije i najisplativije rješenje za male države kakva je Crna Gora.

„Tim putem treba da se kreće i Crna Gora“, poručeno je iz SNP-a.

Bonus video: