Demos: Ozbiljnije i javno odgovornije o Nikšiću

"Mjera stanja u Nikšiću nije komparacija sa ne tako davnim periodima najdinamičnije ekonomsko-industrijske opštine u Crnoj Gori sa jakim socijalnim usponom radništva, kao i zavidnim stanjem prosvete u gradu duge kulturne tradicije"
72 pregleda 1 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.09.2015. 13:57h

Čestitka predsjednika države Filipa Vujanovića Opštini Nikšić što joj nije blokiran žiro račun bi mogla predstavljati šalu ciničnog žanra, ocijenjeno je iz Demosa.

Iz Demosa je saopšteno da sama ta izjava pokazuje, pored određenog nivoa političko-javnog života u zemlji i određene fenomenološke dimenzije.

"Naime, nastavak te logike bi mogao dovesti, recimo za narednu priliku, do priznanja novog uspjeha grada konstatacijom da rukovodstvo Nikšića nije uhapšeno poput onog iz iste partije u Budvi”, rekli su iz Demosa.

Mjera stanja u Nikšiću, kako se dodaje, nije komparacija sa ne tako davnim periodima najdinamičnije ekonomsko-industrijske opštine u Crnoj Gori sa jakim socijalnim usponom radništva, kao i zavidnim stanjem prosvete u gradu duge kulturne tradicije.

"Ta izjava je indikativna kao svjedočanstvo stanja poretka u zemlji i formata osoba koji vode državu ili asistiraju u tome, ali grad Nikšić poslije materijalne, socijalne, dužničke, duhovne devastacije nije zaslužio cinične osvrte poput ove Vujanovića o novoj pobjedi Opštine daljim trajanjem njenog žiro računa”, ocijenjeno je iz Demosa.

Demos će, kako su poručili, nastaviti da se, ne samo sa respektom odnosi prema jednom od najznačajnijih gradova u Crnoj Gori, već će i svojim javnim djelovanjem pokazati odlučnost za konstituisanje ozbiljne politike kojom treba hitno zaustaviti višegodišnju, brutalnu degradaciju ekonomsko društvenog života Nikšića.

Bonus video: