Nakon incidenta: Zanković udaljen sa zasijedanja SO Bar

Đurović je za "Vijesti" kategorično demantovao da je bilo ikakvog udaranja Zankovića, napominjući da je od njega isključivo tražio da prestane da ga proziva
217 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Zanković, Foto: Radomir Petrić
Ivan Zanković, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 18.09.2015. 12:49h

Predstavnik nevladinog sektora Ivan Zanković udaljen je sa nastavka zasijedanja SO Bar nakon što su 26 odbornika digli ruku za zaključak kolegijuma predsjednika SO da je on svojim današnjim ponašanjem na sjednici ugrozio dignitet i SO, kao i instituta "prazne stolice".

U incidentu, koji se dogodio u holu zgrade opštine, učestvovali su Zanković i odbornik Demokratskog fronta Dejan Đurović.

Predsjednik SO Osman Subašić prenoseći zaključajk kolegijuma istakao je da je Zanković i pored više upozorenja nastavio neprimjereno ponašanje, te da će se zbog današnjih događaja ubuduće "uzimati u obzir sve okolnost" za odlučivanja ko će predstavljati nevladin sektor, za institut "prazne stolice". U tom trenutku u sali SO nije bilo odbornika Đurovića.

U izjavi za "Vijesti" Zanković tvrdi da su ga prilikom izlaska iz sale verbalno, a potom i fizički napali Đurović i još jedan muškarac, kao i da je prilikom tog napada zadobio nekoliko udaraca u ramena i gornji dio leđa.

Na drugoj strani, Đurović je za "Vijesti" kategorično demantovao da je bilo ikakvog udaranja Zankovića, napominjući da je od njega isključivo tražio da prestane da ga proziva.

"Ja uopšte nisam pominjao ime Dejana Đurovića dok sam bio za skupštinskom govornicom. Tražio sam od potpredsjednika opštine Zorana Pajovića da mi kaže ko se sa njim vozio na zadnjem sjedištu automobila do Kragujevca, jer to ne zna ni pozicija ni opozicija. Još nisam podnio nikakvu prijavu, a nisam želio da se tučem jer znam da odbornika štiti imunitet", rekao Zanković.

Bonus video: