Krousti: Crna Gora lider u regionu u evropskim integracijama

“Posebno je naglasila da je Kipar veoma posvećen misiji da pomogne Crnoj Gori na njenom evropskom putu. Predstavila je i mišljenje koje Kipar djeli sa Briselom, a to je da je poslednje tri godine Crna Gora lider u regionu što se tiče evropskih integracija”, kaže se u saopštenju
127 pregleda 8 komentar(a)
Evropska unija, Foto: Shutterstock
Evropska unija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.09.2015. 18:10h

Crna Gora je poslednje tri godine lider u regionu u evropskim integracijama i Kipar je veoma posvećen misiji da joj pomogne na evropskom putu, poručila je ambasadorka te države u Podgorici, Nafsika Chr Krousti.

Ona je danas boravila u službenoj posjeti Opštini Budva, gdje je razgovarala sa predsjednikom tog grada Srđom Popovićem.

Krousti je, kako je saopšteno iz Popovićevog kabineta, iznijela viziju koju Kipar ima u odnosima sa Crnom Gorom.

“Posebno je naglasila da je Kipar veoma posvećen misiji da pomogne Crnoj Gori na njenom evropskom putu. Predstavila je i mišljenje koje Kipar djeli sa Briselom, a to je da je poslednje tri godine Crna Gora lider u regionu što se tiče evropskih integracija”, kaže se u saopštenju.

Krousti je, kako se dodaje, zahvalila na prijemu navodeći da je zadovoljna što je uspjela na licu mjesta da sazna više infomacija o Budvi.

Posebno je, kako se navodi, oduševila Popovićeva vizija razvoja Budve.

Kako je saopšteno, Popović je izrazio čast što se sastao sa Krousti, i posebno istakao zadovoljstvo što je upravo Kipar predsjedavao Evropskom unijom kada je Crna Gora otvorila prvo poglavlja pregovora.

“Popović je upoznao Krousti sa trenutnom situacijom u Budvi, kao i sa realnim razvojnim planovima grada koje će sprovesti sa ciljem da on nastavi da bude lider turizma u Crnoj Gori, ali i da postane lider čitavog regiona”, zaključuje se u saopštenju

Bonus video: