Misija OEBS-a pomno prati dešavanja u Crnoj Gori

Milić je iznio uvjerenje da će Misija OEBS-a u Podgorici nastaviti sa svojom podrškom daljem procesu demokratske tranzicije, evropskim integracijama, promovisanju ekonomskog razvoja i zaštite životne sredine
2 komentar(a)
Janina Hrebičkova, Srđan Milić, Foto: SNP
Janina Hrebičkova, Srđan Milić, Foto: SNP
Ažurirano: 17.09.2015. 12:21h

Uloga misije OEBS-a u Crnoj Gori značajna je u koordinaciji institucija, zakonodavne vlasti, civilnog društva i medija, ocijenio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Srđan Milić.

Milić je danas razgovarao sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Janinom Hrebičkovom.

Kako je saopšteno iz SNP-a, tema razgovora bila je aktuelna politička situacija u Crnoj Gori, u svijetlu najavljenih događaja, kao i nastavak procesa reformi, u dijelu zaštite temeljnih sloboda i ljudskih prava.

To je, kako se dodaje, dio programske aktivnosti OEBSa, a odražava, ne samo ključne prioritete država članica te organizacije, nego i nacionalne strateške ciljeve.

„Milić je naglasio značaj uloge Misije OEBS-a u koordinaciji institucija sistema, predstavnika zakonodavne vlasti, civilnog društva, medija i drugih organizacija u Crnoj Gori, koji treba i mogu svojom stručnom podrškom doprinijeti da građani ove države imaju život dostojan čovjeka“, kaže se se u saopštenju.

Hrebičkova je, kako se navodi, kazala da misija OEBS-a u Crnoj Gori pomno prati dešavanja u političkom, društvenom i ekonomskom smislu i podržava napore institucija u dijelu jačanja vladavine prava, prava na istinito i objektivno informisanje, poštovanja i primjene zakona, edukacije, izgradnje kapaciteta i druge važne teme od značaja za demokratske procese u državi.

„U tom smislu, Milić je iznio uvjerenje da će Misija OEBS-a u Podgorici nastaviti sa svojom podrškom daljem procesu demokratske tranzicije, evropskim integracijama, promovisanju ekonomskog razvoja i zaštite životne sredine“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: