Stamatović: MVPEI spremno da pomogne u djelovanju Crnogoraca u makedonskom društvu

Stamatović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, pohvalio aktivnosti koje Zajednica Crnogoraca u Makedoniji preduzima u cilju jačanja prijateljstva i saradnje Crne Gore i Makedonije i stvaranju uslova za integrisanje crnogorskih iseljenika
2 komentar(a)
Predrag Stamatović, Foto: MVPEI
Predrag Stamatović, Foto: MVPEI
Ažurirano: 16.09.2015. 15:49h

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija spremno je da pomogne u daljem djelovanju i prisustvu Crnogoraca u makedonskom društvu, imajući u vidu da taj model na odgovarajući i kvalitetan način reflektuje dobre međusobne odnose, poručeno je iz tog Vladinog resora.

Generalni sekretar Ministarstva, Predrag Stamatović sastao se danas u Podgorici sa predsjednikom Zajednice Crnogoraca u Makedoniji, Borisom Popivodom.

Stamatović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, pohvalio aktivnosti koje Zajednica Crnogoraca u Makedoniji preduzima u cilju jačanja prijateljstva i saradnje Crne Gore i Makedonije i stvaranju uslova za integrisanje crnogorskih iseljenika.

„Ponovio je spremnost resornog Ministarstva da pomogne u daljem djelovanju i prisustvu Crnogoraca u makedonskom društvu, imajući u vidu da je to model koji na odgovarajući i kvalitetan način reflektuje dobre međusobne odnose“, kaže se u saopštenju.

Stamatović je saopštio da je nedavno usvojen Zakon o saradnji sa iseljenicima, koji će kroz institucionalni i finansijski okvir dodatno osnažiti saradnju matične države sa crnogorskom dijasporom u svijetu.

„Predstavnici Zajednice Crnogoraca u Republici Makedoniji su se upoznali sa dosadašnjim aktivnostima i ocijenili da dijaspora predstavlja važnu sponu dvije države, koja podstiče bolje razumijevanje, uvažavanje i produbljivanje prijateljskih veza“, kazali su iz Ministarstva.

Bonus video: