Milić: U Crnoj Gori postoje hitnija pitanja od evroatlantskih integracija

Milić je kazao i da se SNP zalaže za transparentan, mjerljiv i odgovoran odnos prema međunarodnim integracijama, i za neposredno izjašnjavanje građana na referendumu o pristupanju NATO-u
77 pregleda 8 komentar(a)
Erik Holmgren, Srđan Milić, Foto: SNP
Erik Holmgren, Srđan Milić, Foto: SNP
Ažurirano: 16.09.2015. 15:16h

U Crnoj Gori postoji mnogo više pitanja i problema koja traže hitne odgovore i rješenja, nego što su evro-atlanske integracije i zato će se Socijalistička narodna partija (SNP) i dalje zalagati za ostvarivanje socio-ekonomskih potreba i podizanja životnog standarda građana, za implementaciju usvojenih zakona posebno u dijelu vladavine prava, za poštovanje ljudskih prava, za nediskriminatorski odnos vlasti i zaštitu prava građana, kazao je predsjednik SNP Srđan Milić.

On je danas razgovarao u Podgorici sa Erikom Holmgrenom, šefom političko-ekonomskog Odjeljenja u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz SNP, ocijenjeno je da ovaj susret predstavlja nastavak dobre saradnje i kontinuiranog političkog dijaloga SNP-a i diplomatskih predstavnika SAD-a.

"Tema razgovora bila je aktuelna političko-ekonomska situacija, sa posebnim osvrtom na zasijedanje Skupštine Crne Gore i raspravu o Predlogu rezolucije o podršci integraciji u NATO. Tim povodom Milić je podsjetio na njegovu zvaničnu posjetu Vašingtonu u aprilu ove godine, gdje je i tada, kao i više puta do sad, ponovio stav SNP-a povodom pitanja pristupanja Crne Gore NATO alijansi i programskog opredjeljenja ove partije", navodi se u saopštenju SNP-a.

Milić je kazao i da se SNP zalaže za transparentan, mjerljiv i odgovoran odnos prema međunarodnim integracijama, i za neposredno izjašnjavanje građana na referendumu o pristupanju NATO-u.

Milić je upoznao Holmgrena i sa predlozima zakona o kojima će se diskutovati na sjednici crnogorskog Parlamenta 21.septembra, od kojih se devet akata odnosi i povezani su sa evropskim integracijama i ispunjavanju političkih kriterijuma.

"Zajednički nam je interes da se saradnja Sjedinjenih Država i Crne Gore unaprijedi i konstantno razvija u cilju jačanja administrativnih i ekspertskih kapaciteta naše zemlje u oblasti vladavine prava i funkcionisanja pravosudnih organa. Podrška SAD-a u prevazilaženju mnogobrojnih izazova sa kojima se suočavamo i podrška reformama koje sprovodimo, od važnosti su za ukupan progres Crne Gore, ali i za stabilnost ukupnog regiona", rekao je Milić.

Bonus video: