Podrška SAD-a podsticaj za nastavak reformi

„Crna Gora je postigla napredak u oblasti vladavine prava i podršci javnosti članstvu u NATO i treba da nastavi ovaj napredak”, istakla je Uehara i ukazala na odlučnost SAD da i ubuduće pruža Crnoj Gori snažnu podršku za dalji napredak u tim oblastima
56 pregleda 17 komentar(a)
Milo Đukanović, Margaret Uehara, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Margaret Uehara, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 15.09.2015. 17:20h

Podrška Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Crnoj Gori za upućivanje poziva za članstvo u NATO, predstavlja priznanje za postignuto i podsticaj za nastavak reformi, ocijenio je premijer Milo Đukanović, na sastanku sa američkom ambasadorkom Margaret En Ueharom.

Potpredsjednik SAD, Džozef Bajden kazao je da će SAD podržati članstvo Crne Gore u NATO-u uz vrlo bitne pretpostavke dalje izgradnje pravne države i obezbjeđenja snažne podrške javnosti za ostvarenje tog cilja.

Uehara je, tokom sastanka sa Đukanovićem u Miločeru, prenijela predsjedniku Vlade čestitke Vašingtona na progresu koji je ostvaren i podršku SAD-a Crnoj Gori uoči decembarske odluke o pozivu u NATO.

„Crna Gora je postigla napredak u oblasti vladavine prava i podršci javnosti članstvu u NATO i treba da nastavi ovaj napredak”, istakla je Uehara i ukazala na odlučnost SAD da i ubuduće pruža Crnoj Gori snažnu podršku za dalji napredak u tim oblastima.

Uehara je, u tom kontekstu, naglasila da je Crna Gora dobar prijatelj SAD i cijele međunarodne zajednice.

Đukanovic je zahvalio na snažnoj podršci i iskazao zadovoljstvo razgovorom i porukama potpredsjednika Bajdena.

„Podrška SAD-a Crnoj Gori za upućivanje poziva za članstvo u NATO predstavlja priznanje za postignuto i podsticaj za nastavak reformi. Istovremeno, poruka iz Vasšngtona važna je i kao ohrabrenje cijelom regionu”, naveo je Đukanović.

On je ponovio odlučnost Vlade da i dalje bude odgovoran partner SAD-u i međunarodnoj zajednici.

Bonus video: