Opozicija HN: Nećemo da aboliramo nekorektan odnos pojedinih odbornika

Odbornici su dali zeleno svijetlo i Lokalnoj studija lokacije Mrkovi-Njivice na Luštici koja predviđa izgradnju hotela i apartmana
1 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2015. 12:33h

Odbornici SNP, Građanskog saveza, NOVE i Demokrate Herceg Novog, poslije prve tačke dnevnog reda, napustili su današnje zasjedanje Skupštine opštine izražavajući negodovanje “zbog nekorektnog i neodgovornog odnosa pojedinih odbornika” vladajuće koalicije koji u salu dođu samo da bi glasali.

“Kako su sjednici prisustvovali gosti, obrađivači jednog planskog dokumenta koji su prevalili veliki put da bi nama odbornicima i građanima pojasnili sve elemente plana, smatrali smo svojom elementarnom kulturom da ih uvažimo svojim prisustvom i učešćem u radu, a ujedno smo smatrali neophodnim da se dogovorimo o nastavku sjednice narednog dana. Ipak i danas su kao i mnogo puta ranije pojedini odbornici pokazali svoju neogovornost neprisustvom raspravama na sjednici, a isti odnos imaju i prema sjednicama radnih tijela. Nismo željeli da svojim prisustvom aboliramo takvo ponašanje”, kazala je predsjednica Kluba odbornika SNP Danijela Đurović..

Prije nego što su opozicioni odbornici napustili sjednicu, usvojena je Odluka o donošenju Urbanističkog projekta kompleksa mješovite namjene „VILLDOR" u Igalu. Riječ je o kompleksu u zaleđu Sportske dvorane i Instituta Igalo, gdje je na oko 18 hiljada kvadrata planirana izgradnja jednog hotela i apartmana u “funkciji zdravstvenog turizma”.

Uz pohvale projektu Milovan Baždar iz PZP-a je tražio pojašnjenje ko će finasirati komunalni infrastrukturu i podsjetio da je “Opština Herceg Novi, vjerovatno jedina u Crnoj Gori koja nema odluku o komunalnom opremanju zemljišta” i da je prethodna vlast odluku pripremila prije godinu i po .

Načelnik Sekretarijata za prostorno planiranje, izgradnju, komunalnu djelatnost i zaštitu životne sredine Mladen Kadić je kazao da je nova odluka u pripremi i ustvrdio da je prethodna vlast pare od komunalija trošila nenamjenski. Baždar je na tu tvrdnju tražio informaciju koliko je je sadašnja vlast od 800 hiljada eura, koliko je u ovoj godini prihodovano od građevinskih dozvola, utrošila na komunalnu in frastrukturu.

Zoran Kovačević (DPS) je ukazao na neophodnost izgradnje saobraćajnica u ovom dijelu Igala. Njegova partijska koleginica Tamara Vukašinović je istakla da bi bilo svrsishodnij eda se gradi hotel, a ne apartamni za stanovanje, zbog bojazni da bi taj dio Igala, zbog ograničenog korišćenja, mogao postati “grad duhova”.

Odbornici su dali zeleno svijetlo i Lokalnoj studija lokacije Mrkovi-Njivice na Luštici koja predviđa izgradnju hotela i apartmana.

Odbornici vladajuće koalicije (DPS-Izbor) i dio opozicije (SDP, Novska lista) su nakon napuštanja zasjedanja dijela opozicionih odbornika, brzo prihvatili svih devet tačaka dnevnog reda današnjeg zasjedanja.

Donoseći Odluku o radnom vremenu sugerisnao je da se posladavcima preko 35 privatnih apoteka i Apotekarskoj ustanovi Crne Gore sugeriše da uspostave dežurstva i rade i tokom noći od 22 do 7 ujutru.

Data je saglasnost o imenovanju Batrića Kontića za vršioca dužnosti izvršnog direktora „Parking servis Herceg Novi" DOO , a prihvaćen je i Izvještaj o radu JUK „Herceg-fest", sa Finansijskim izvještajem za 2014. godinu i Programom rada za sezonu 2015-2016.

Skupština je donijela i rješenje o imenovanju žirija za dodjelu Oktobarske nagrade i povelje opštine Herceg Novi.

Galerija

Bonus video: