IZ ZDRAVSTVENIH RAZLOGA

Rezolucija o NATO: Dragičević neće prisustvovati sjednici

Ona je konstatovala da zato neće biti u mogućnosti dati glas podrške, kako u svoje lično ime, tako i u ime Hrvatske građanske inicijative, a koja NATO integracije Crne Gore ima u svom programu od osnutka
5 komentar(a)
Ljerka Dragičević, Foto: Boris Pejović
Ljerka Dragičević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.09.2015. 11:26h

Poslanica Hrvatske građanske inicijative (HGI) Ljerka Dragičević, iz zdravstvenih razloga neće prisustvovati sjutrašnjoj sjednici parlamenta na kojoj će se raspravljati o rezoluciji o NATO-u, ali je saopštila da podržava usvajanje tog dokumenta.

„Iako sam potpisnik zahtjeva za vanrednu sjednicu Skupštine u septembru, na kojoj bi bila jedina tačka dnevnog reda Rezolucija o podršci integraciji Crne Gore u NATO savez, nenadna zdravstvena situacija me spriječila, te na tu sjednicu neću moći prisustvovati“, kaže se u saopštenju Dragičević.

Ona je konstatovala da zato neće biti u mogućnosti dati glas podrške, kako u svoje lično ime, tako i u ime Hrvatske građanske inicijative, a koja NATO integracije Crne Gore ima u svom programu od osnutka.

„Znam da će se ovih dana, odnosno, i prije i poslije 15. ovog mjeseca špekulisati sa glasovima podrške NATO integraciji, te me to i ponukalo da svoj glas osobno i kao predstavnik HGI dam na ovaj način, u ovom saopštenju, jer to neću moći osobno na sjednici Skupštine“, kaže se u saopštenju Dragičević.

Kakao je navela, na taj način neće dozvoliti nikom da špekuliše njenim glasom i glasom naroda koji predstavlja u Skupštini odnosno Hrvata u Crnoj Gori.