Liberalna partija neće sa DPS-om u Budvi

"Jedini razlog zašto smo 2012. godine na izborima sklopili sporazum o zajedničkom nastupu na listi sa DPS-om u Budvi bio je naša iskrena želja da se realizuju mnogi razvojno investicioni projekti od krucijalnog značaja za sve naše sugrađane”, kazao je odbornik Liberalne partije Ante Petković
171 pregleda 7 komentar(a)
Ante Petković, Foto: Vuk Lajović
Ante Petković, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.09.2015. 09:51h

Uprkos pokušajima novog gradonačelnika Budve Srđe Popovića da odobrovolji svoje kolicione partnere, Liberalna partija, kako je "Vijestima" juče potvrđeno, i dalje neće ulaziti u skupštinsku salu i "zamrznuti su i dalje odnosi te partije sa DPS-om".

Odbornik Liberala Ante Petković za "Vijesti" je potvrdio da će nastaviti bojkot zasjedanja, jer nijedno od predizbornih obećanja, zbog kojih su stupili u koaliciju sa DPS-om nije ispunjen.

"Jedini razlog zašto smo 2012. godine na izborima sklopili sporazum o zajedničkom nastupu na listi sa DPS-om u Budvi bio je naša iskrena želja da se realizuju mnogi razvojno investicioni projekti od krucijalnog značaja za sve naše sugrađane”, kazao je Petković.

On je naglasio da je osnovni uslov bio da se natjera intestitor "Trejd junik", da izvrši svoju ugovorenu obavezu oko gradnje kompleksa "TQ Plaza".

"Pokušali smo staviti do znanja DPS-u da je prevashodno u njihovom interesu kao najjačeg političkog subjekta u Opštini da se pozove na odgovornost Trejd junik. U obavezi su da izgrade 10.000 kvadrata garažno-poslovnog centra preko puta Pošte, a na osnovu potpisanog ugovora o kompenzaciji za komunalije. Međutim, to nije ispunjeno”, kazao je Petković.

On je rekao da su tražili da radi garaža u Rafailovićima, davno završena i na čiju izgradnju je potrošeno preko tri miliona eura novca građana.

"To ne košta Opštinu ni cent, a mogla je da se ostvari velika dobit”, kazao je Petković.

Bonus video: