Budva: SDP počeo da okuplja koaliciju

Čelnioci budvanskog SDP-a već su razgovarali sa LP, a zvaće i neke novoformirane partije
25 komentar(a)
Ljubomir Filipović, Foto: Facebook.com
Ljubomir Filipović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 10.09.2015. 05:25h

Socijaldemokratska partija (SDP) počela je intenzivne da pregovore oko stvaranja široke koalicije koja bi nastupila na lokalnim izborima u Budvi.

SDP je pregvore o koaliciji započeo dan nakon što je Demokratska partija socijalista (DPS) zvanično raskinula koalciju sa njima. DPS je raskinuo koaliciju sa SDP-om zbog njihovog odbijanja da podrže Srđu Popovića za gradonačelnika Budve i “narušavanja zaključenog sporazuma i neprincipijelnog postupanja”.

Prema saznanjima “Vijesti”, lokalni čelnici SDP-a su već obavili razgovore sa funkcionerima Liberalne partije, sa kojom je sasvim izvjestan zajednički nastup na izborima. Redovni izbori u Budvi trebalo bi da budu najkasnije organizovani u oktobru naredne godine, dok se vanredni zbog izmjena izbornog zakona ne mogu raspisati prije marta.

Kako navode sagovornici “Vijesti”, ambicije budvanskog SDP-a su da se predizbornoj koaliciji priključe još neke novoformirane opozicione partije.

Nakon odluke DPS-a da raskine koaliciju sa SDP-om, mnogi od funkcionera te partije će ostati bez funkcija u lokalnoj administraciji, koje su dobili po koalicionom sporazumu.

Sa mjesta potpredsjednika opštine već je razriješen Ljubomir Filipović (SDP), a upućeni u politička dešavanja u Budvi, tvrde da lokalni DPS na terenu to već koristi kako bi doveo do nesuglasica u nekadašnjem koalicionom partneru. Oni, kako tvrde, navode da će nakon Filipovića biti smijenjeni i ostali funkcioneri SDP-a.

Bonus video: