URA traži vanredne izbore, Glendža: DPS od Budve napravio Sodomu i Gomoru

"Samo građani ne ćute zbog vaše DPS-ovske diktature, već zbog toga što su još u šoku bombardovani svakodnevnim naslovima o višemilionskom opljačkanom novcu, i konačnoj spoznaji kome su povjerenje ovih godina davali, da vrše vlast u njihovo ime"
59 pregleda 12 komentar(a)
Radomir Glendža (Novina)
Radomir Glendža (Novina)
Ažurirano: 09.09.2015. 10:46h

Budvanski Građanski pokret URA ocijenio je da su vanredni izbori jedino rješenje za izlazak iz krize u Budvi.

"U državama sa dugom demokratskom tradicijom, budvanski DPS bi poslije najnovijih saznanja, bio zabranjena partija u narednih bar 10 godina. Naime, od budvanske DPS mašinerije su ostali samo izduvani točkovi koji se kako tako kotrljaju, zahvaljujući političkoj korupciji koju su učinjeli, samo radi svojih ličnih interesa, zadržavanja na vlasti po svaku cijenu, a potpomognuti svojom centralom iz Podgorice", kazao je predsjednik budvanske URA Radomir Glendža na današnjoj konferenciji za novinare.

Kolika je odgovornost osoba koje su pristale na takvu političku trgovinu, kako je dodao, pokazuje visemilionski opljačkani novac od sopstvenih građana, pred čijim iznosima koji se svakodnevno pojavljuju u medijima, obični građani ostaju zaprepašćeni.

"Neki iznosi su i po više puta veći od onih o kojima se godinama javno pričalo. Da su uvrijeđeni i poniženi, može se uočiti kod svakog časnog građanina, čak i kod onih glasača kojima je DPS navodno posao dao. Vlast DPS-a u Budvi, nema legitimitet još od 2010. godine. Ipak, u tom vremenskom periodu od pet godina, imamo tri predsjednika opštine, tri faksimila, i naravno, glavni opštinski pečat, koji ne bi predali ni za živu glavu. Zavala, Košljun, plato na Jazu, TQ Plaza, Vodeni grad, bulevari, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i desalinizaciju morske vode, seoski put za Krapinu, šetaliste u Petrovcu, garaža u Rafailovićima, Mehanizam, poslovanje u javnim preduzećima i onim na budžetu, i ko zna što će sve još tužilačka istraga da nam otkrije, apsolutno po DPS shvatanju, nije od važnosti, a time ne osjećaju ni moralnu odgovornost, jer su uvijek navodno radili u korist građana", naglasio je Glendža.

Prema njegovim riječima, koalicija DPS, SDP i LP, koja je tijesnom većinom pobijedila na izborima 2012. godine, više ne postoji.

"Ali su zarad očuvanja vlasti DPS-u priskočili neki drugi momci, spremni da svojim dizanjem ruku očuvaju najgoru vlast koja je mogla zadesiti građane jedne opštine. Ipak, po mišljenju lokalnog DPS-a, navede nonije razlog za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora. Umjesto toga, uveli su nam diktaturu manjine nad većinom. Samo građani ne ćute zbog vaše DPS-ovske diktature, već zbog toga što su još u šoku bombardovani svakodnevnim naslovima o višemilionskom opljačkanom novcu, i konačnoj spoznaji kome su povjerenje ovih godina davali, da vrše vlast u njihovo ime", kazao je Glendža.

On je poručio čelnim ljudima DPS da su od Budve napravili Sodomu i Gomoru u političkom smislu

"To je jasno čak i đacima prvacima, kojima ste nedavno knjige dijelili kao navodno dobri domaćini. Zato je posve nebitno, da li u biografiji vašeg novog predsjednika piše da je pčelar ili docent doktor. Vama je bitan samo opštinski pečat i faksimil onoga koji će da ga ubuduće koristi. Na kraju, pozivam sve časne i poštene odbornike DPS-a, da vrate mandate građanima i tako spasu sebe i svoje duše. Naravno ako smiju to da urade, bojeći se pritom svojih mentora i njihovog eventualnog revanšizma. Ipak, ako to sada ne učinite, a trebali ste odavno, kasnije ne možete imati opravdanje da nijeste znali, jer vam ni ptice na grani neće vjerovati", zaključio je Glendža.

Bonus video: