Vučurović: Ko se protivi predlogu DF-a, taj ne misli dobro državi

Portparol NOVE kazao je da je DF zato ponudio Ugovor koji će građane izvući iz gotovo bezizlaznog položaja, a potpuno očekivano njihova inicijativa je naišla na "panične i neartikulisane reakcije režima."
51 pregleda 46 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.09.2015. 15:56h

Ugovor o novom početku, koji je ponudio Demokratski front, naišao je na odličan prijem kod građana Crne Gore, kazao je portparol NOVE i funkcioner Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

"Naš predlog je realan i utemeljen i predstavlja nužno saniranje štete koju je u proteklih skoro trideset godina izazvao crnogorski režim. Aktuelna vlast je opljačkala državu, uništila njenu privredu i ekonomiju, a od te pljačke džepove su napunili šef režima, njegovi rođaci, kumovi, prijatelji, partneri iz organizovanog kriminala i razni tajkuni, dok je sa druge strane preko devedeset odsto onih koji žive u teškoj situaciji, suočeni sa siromaštvom", rekao je Vučurović.

Vučurović je kazao da je DF zato ponudio Ugovor koji će građane izvući iz gotovo bezizlaznog položaja, a potpuno očekivano njihova inicijativa je naišla na "panične i neartikulisane reakcije režima."

"Posebno su interesantni likovi koji u ime režima napadaju ugovor između građana i DF-a, i bilo bi zaista zanimljivo da se jedna nauka pozabavi profilima pojedinih političara i analitičara koji se protive predlozima koji pomažu građanima da se izvuku iz očajne pozicije. Gotovo je nevjerovatno da nekome smetaju predlozi koji garantuju bolji i sigurniji život. Takvima je potpuno prirodno to što je režim godinama punio džepove ljudima iz vrha vlasti, bjelosvjetskim kriminalcima i tajkunima, a dobijaju napade bijesa kada neko ponudi predlog kako da se svi građani izvuku iz problema. Pošto je lider DPS-a poznat kao političar kojeg ne odlikuje hrabrost, on se i u ovom slučaju sakrio iza pojedinaca koji se godinama vrzmaju oko gazdine trpeze i po narudžbi ,,analiziraju’’ društveno-političku situaciju, a naročito opoziciju", kazao je Vučurović.

On je dodao da Demokratski front ne pogađaju "kojekakve gluposti koje saopštavaju ti plaćeni analitičari, kao ni nesuvisle priče iz DPS-a, a naročito od onih iz te partije koji su ,,zvijezde’’ afere Snimak."

"Kada takvi napadaju DF i našu incijativu onda znamo da smo na pravom putu. Onaj koji se protivi predlogu DF-a, taj ne misli dobro ni građanima ni državi, i iz nekih razloga želi da produži agoniju u kojoj se nalazi Crna Gora. Svima je poznato da DPS opstaje na vlasti zahvaljujući ucjenama, podvalama i mahinacijama, a DF je ponudio nešto što u potpunosti razara tu katastrofalnu politiku Đukanovićeve profiterske organizacije. U vrijeme izbora, kada prifali glasova, DPS je selektivno rešavao probleme određenom broju građana od kojih je zauzvrat tražio siguran glas. Ponavljamo, takođe, da će sve ono što je DPS oteo i opljačkao biti vraćeno građanima", zaključio je Vučurović.

Bonus video: