Vučurović: NATO i protesti razlika između nas i ostatka opozicije

Prema Vučuroviću, NATO je dobio poklon formiranjem novih stranaka, koje su osnovali nekadašnji protivnici učlanjenja u alijansu. Portparol NOVE smatra da su ti isti protivnici sada postali NATO saveznici
6 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.08.2015. 14:46h

Nova srpska demokratija (NOVA), će ubuduće gledati da upozna građane sa razlikama koje postoje u opoziciji, najavio je Jovan Vučurović.

Portparol NOVE, izdvaja dva pitanja po kojima se ralika u opoziciji može jasno vidjeti, a to su NATO i protesti.

"Tema NATO-a ne može se stavljati pod tepih, kako to pokušavaju pojedinci u opoziciji koji se muče sa nedostatkom stava o ovom pitanju. Nova srpska demokratija je u svom programu zapisala da se protivi učlanjenju Crne Gore u NATO i mi ćemo se čvrsto i bez kalkulacija boriti za svoje ideje i ne pristajemo da zaboravimo ono što je ova vojna organizacija uradila Saveznoj Republici Jugoslaviji 1999. godine".

Prema Vučuroviću, NATO je dobio poklon formiranjem novih stranaka, koje su osnovali nekadašnji protivnici učlanjenja u alijansu. Portparol NOVE smatra da su ti isti protivnici sada postali NATO saveznici.

"Ta vrsta iznevjeravanja nekadašnjih zajedničkih političkih stavova dobila je svoj ,,nastavak” u namještenim anketama kojima se odjednom navodno podigla popularnost NATO-a, a nije slučajno da su među naručiocima ambasade NATO država u CG. Za promjenu stava o NATO-u ti novoosnovani politički subjekti su dobili poklone u vidu lažnih anketa koje im daju značajan uticaj u biračkom tijelu CG, kako bi se i oni drugi protivnici NATO-a ohrabrili da urade isto. A da su ankete lažne veoma jednostavno se uvjeravaju odlaskom na teren gdje se najbolje registruje podrška određenim političkim programima i ličnostima. Logika je jednostavna, od protivnika NATO postane se njegov saveznik, a onda u anketama postanete navodno jako popularni. Nova srpska demokratija još jednom obavještava sve gradjane Crne Gore da je avantura zvana priključenje Crne Gore NATO-u opasan politički i državni projekat, koji može dovesti do nesagledivih posledica. Tu ne mislimo samo na opasnost od islamskih terorista ili nuklearnih efektiva protivnika NATO-a, već na prvom mjestu od falsifikovanja većinske volje građana i još jednom pokušaju režima da manjinsku volju proglasi kao većinsku. Što se nas tiče, dužni smo da slično tretiramo one političke partije koje pokušavaju da kradu i prekrajaju volju građana i one druge koji su im saveznici u tom projektu tako što kriju svoje jasno određenje po pitanju da li su ,,za” ili ,,protiv” učlanjenja u NATO. Po nama, i jedni i drugi su na istom zadatku, usmjerenom protiv većine građana koji su protiv učlanjenja CG u NATO".

Što se tiče protesta, Vučurović naglašava da su bivši članovi DF-a još prošle godine bili protiv ideje protesta.

"Naravno, prepoznajemo i to da za razliku od ranijeg jasnog stava da su protiv protesta i da ,,ko hoće da protestuje može i bez njih” sada pokušavaju da budu nejasni i oko ovoga pitanja, kao što su nejasni i oko svih drugih važnih tema. Kao, oni bi išli na proteste, ali nijesu lijepo pozvani", dodaje portparol NOVE.

U Novoj, ne vjeruju Ranku Krivokapiću, za razliku od "novoosnovanih opozicionara", jer prepoznaju veliki strah od DPS-a.

"Promjene u Crnoj Gori neće donijeti neka od zapadnih ambasada ili zakulisna trgovina sa djelovima režima, već isključivo naša snaga i upornost", zaključio je Vučurović.

Bonus video: