DF: Prekrajanje volje građana demonstrirano u Budvi

DF je, kako su kazali, u više navrata upozoravao da je novi sofisticirani metod prekrajanja izborne volje građana, osnivanje novih stranaka koje obmanjuju javnost prikazujući se kao opozicione a „u svim ključnim momentima spašavaju vlast DPS-a“
12 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Demokratski front, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 28.08.2015. 13:27h

Demokratska partija socijalista (DPS) sistematski prekraja izbornu volje građana na svim nivoima vlasti i to je u četvrtak javno demonstrirano u Budvi, poručili su iz Demokratskog fronta (DF).

Iz tog političkog saveza su kazali da, kako su naveli, politička korupcija u Budvi samo potvrđuje politiku DF-a i potrebu za protestima.

„Ovaj kleptokratski režim koji je opljačkao državu, osiromašio građane, privatizovao institucije, razorio moral nacije, spreman je da vlast osvaja i brani protivustavnim, koruptivnim i kriminalnim aktivnostima, po svaku cijenu“, navodi se u saopštenju DF-a.

DF je, kako su kazali, u više navrata upozoravao da je novi sofisticirani metod prekrajanja izborne volje građana, osnivanje novih stranaka koje obmanjuju javnost prikazujući se kao opozicione a „u svim ključnim momentima spašavaju vlast DPS-a“.

„Pozitivna Crna Gora je bila osnovana sa ciljem da mijenja i koriguje opoziciju i promoviše neki politički treći put“, naveli su iz DF-a.

Oni smatraju da neko treba da preuzme javnu odgovornost za osnivanje i političko djelovanje partija čiji je cilj da napadaju opoziciju i da spašavaju režim.

„Politički je nemoralno i nekorektno da nam osnivači, bivši poslanici, članovi Političkog savjeta Pozitivne sada iz medija, NVO i drugih stranaka dijele lekcije kako treba da se vodi politika, sada kada svi vide da je projekat Pozitivne bio uperen protiv DF-a i opozicije, a za spas režima“, navodi se u saopštenju DF-a.

Prema njihovim riječima, svima u Crnoj Gori je jasno da se DPS ne može pobjediti na izborima koje oni organizuju i u institucijama koje oni kontrolišu.

„Djelovanje političkih partija koje se formalno nazivaju opozicionim, ali su koruptivnim šemama vezani za režim je poslednji pokušaj režima da se spasi. Njihova uloga je da zbunjuju opozicione birače, razbijaju stvarne opozicione partije i spašavaju režim“, poručili su iz DF-a.

Oni su podsjetili da su zbog tih namjera režima pozvali sve hrabre ljude da im se pridruže na protestima koji su zakazani za 27. septembar.

„DF vjeruje u snagu naroda i njihovu potrebu za slobodom, demokratijom, pravdom i dostojanstvenim životom i sigurna je u uspjeh bunta naroda“, poručili su iz tog političkog saveza.

Kako su dodali, sistemska i lažna opozicija koja aktivno učestvuje u kampanji režima protiv protesta i koja prihvata da igra već unapijed izrežiranu igru režima, ne može ugroziti opravdani i legitimni bunt naroda.

„Mi razumijemo strah i nespremnost na borbu, ali bi bilo korektno da nas ne ometaju i da sjede u svojim kabinetima i ratuju saopštenjima, organizuju sletove, kongrese, i razmjenjuju svoja dubokoumna i filozofska gledišta o odnosu opšteg i pojedinačnog“, kazali su iz DF-a.

Bonus video: