Nastaviti reforme u svjetlu očekivanog poziva za članstvo u NATO

Bjernacki je pozdravio napredak koji je Crna Gora postigla u ostvarivanju sveukupnih reformi, posebno u okviru sistema odbrane i bezbjednosti
2 komentar(a)
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Vlada Crne Gore
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 27.08.2015. 19:07h

Crna Gora će nastaviti sa reformama u cilju daljeg unapređenja vojno-odbrambenih kapaciteta, u svjetlu očekivanog poziva za članstvo u NATO do kraja godine, kazala je ministarka odbrane, Milica Pejanović Đurišić.

Ona se danas sastala sa delegacijom Vlade Poljske, koju je predvodio ministar-koordinator i državni sekretar u kancelariji premijera te države, Marek Bjernacki.

Pejanović-Đurišić je upoznala gosta sa sprovođenjem reformi u oblasti odbrane i evroatlantskoj perspektivi Crne Gore, kao i aktuelnim bezbjednosnim izazovima u regionu.

„Naglasila je da će Crna Gora nastaviti sa reformama u cilju daljeg unapređenja vojno-odbrambenih kapaciteta, u svjetlu očekivanog poziva za članstvo u NATO do kraja godine. Ministar je izrazila uvjerenje da članstvo Crne Gore u Alijansi predstavlja dodatan impuls daljoj stabilizaciji regiona Zapadnog Balkana“, saopšteno je iz Ministarstva.

Bjernacki je pozdravio napredak koji je Crna Gora postigla u ostvarivanju sveukupnih reformi, posebno u okviru sistema odbrane i bezbjednosti.

„On je izrazio spremnost Poljske da dalje unaprijeđuje modalitete bilateralne saradnje u oblasti odbrane, posebno naglašavajući punu podršku integracionim aspiracijama Crne Gore u NATO i EU“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: