Muhović i reis večerali sa Erdoganom

Posjeta je bila organizovana neposredno nakon što je Fejzić ponovo izabrana za reisa IZ. Delegacija je u Tursku otišla 16. avgusta a na večeri sa Erdoganom bili su u petak, 18. avgusta
111 pregleda 30 komentar(a)
Adnan Muhović Rifat Fejzić, Redžep Tajip Erdogan
Adnan Muhović Rifat Fejzić, Redžep Tajip Erdogan
Ažurirano: 24.08.2015. 16:05h

Reis Islamske zajednice (IZ) Rifat Fejzić i predsjednik Skupštine opštine (SO) Petnjica iz Bošnjačke stranke (BS) Adnan Muhović sastali su se u Ankari sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Fejzić i Muhović su sa Šekom Šabovićem iz Plava, Džemom Redžematovićem, Sadmirom Hadžijićem iz Mešihata IZ i glavnim imamom iz Tuzi Isljamom Pepićem bili u posjeti IZ Turske a Erdogan ih je pozvao na večeru u svoju predsjedničku palatu u Ankari.

Posjeta je bila organizovana neposredno nakon što je Fejzić ponovo izabrana za reisa IZ. Delegacija je u Tursku otišla 16. avgusta a na večeri sa Erdoganom bili su u petak, 18. avgusta.

Muhović je u delegaciji bio kao član Odbora IZ.

Izvor “Vijesti” kazao je da su na večeri sa turskim predsjednikom razgovarali o politici i odnosima dvije države. Isti izvor kazao je da će Erdogan najvjerovatnije na jesen doći u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Sa Erdoganom su se ranije sastajali i lider Bošnjačke stranke Rafet Husović kao i bivši potpredsjednik te partije i potpredsjednik parlamenta Suljo Mustafić.

Bonus video: