Vučurović: Sporazumom o razgraničenju zadaje se udarac Srbiji

On je kazao da je to i "logičan" nastavak onoga što je počelo tokom NATO agresije 1999. godine “nigdje zabilježenom izdajom države, naroda i vojske od Đukanovića i njegove koalicije, a što se nastavilo priznanjem takozvane države Kosovo”
91 pregleda 19 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 24.08.2015. 14:56h

Potpisivanje sporazuma o razgraničenju između Crne Gore i Kosova kontinuitet zadaje se još jedan udarac Srbiji i njenom teritorijalnom integritetu, ukupno srpskom narodu, smatraju u Novoj srpskoj demokratiji (NOVA).

"Nova srpska demokratija ocjenjuje da je potpisivanje sporazuma o razgraničenju između Crne Gore i tzv. Kosova kontinuitet izdaje koja je, uz kriminal i korupciju, glavni simbol politike Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratke partije", ocijenio je portparol NOVE Jovan Vučurović.

On je rekao da se na taj način zadaje još jedan udarac Srbiji i njenom teritorijalnom integritetu ukupno srpskom narodu.

"Ali se udara i na samu Crnu Goru, koja je nastala na duhovnim i moralnim temeljima kakvi su Njegoš, ‘’Gorski vijenac’’ i kosovski mit", rekao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, upravo se ta petrovićka Crna Gora pokušava poništiti ovakvim i sličnim potezima DPS-a i SDP-a.

On je kazao da je to i "logičan" nastavak onoga što je počelo tokom NATO agresije 1999. godine “nigdje zabilježenom izdajom države, naroda i vojske od Đukanovića i njegove koalicije, a što se nastavilo priznanjem takozvane države Kosovo”.

Prema njegovim riječima, ne spori se pravo Đukanoviću da stvara neku drugu Crnu Goru, čija istorija seže u "daleku" 2006. godinu.

“Ali sigurno nećemo dozvoliti da prevara i izdaja prebrišu pravu Crnu Goru, Brda, Boku i istorijsko sjećanje našeg naroda”, poručio je Vučurović.

On je naveo da postoje granice koje su neizbrisive između njihovog i Đukanovićevog poimanja Crne Gore i tu, kako je rekao, treba biti vrlo precizan, jer se on, kako je rekao, oduševljava Hašimom Tačijem, Agimom Čekuom i Ramušom Haradinajem.

“Dok su naša duhovna i moralna vertikala Sveti Petar Cetinjski, Njegoš, naši slavni preci koji su kroz vjekove stvarali Crnu Goru, ali i svi oni koji svoj život položiše u odbrani otadžbine te 1999. godine u borbi protiv terorista OVK i NATO-a”, pojašnjava se u saopštenju.

Kako smatra Vučurović, situacija je vrlo prosta, nakon što su izdali Crnu Goru, jezik, crkvu, istorijske saveznike Srbiju i Rusiju, Đukanović i ostali, kako je naveo, profiteri sa jezivom lakoćom nastavljaju politiku koja je dominantno usmjerena protiv istorijske Crne Gore.

“Našu oštru osudu neće umanjiti to što aktuelna vlast u Srbiji ništa ne prigovara kolegama iz Podgorice na to što se potpisivanjem ovoga sporazuma urušava teritorijalni integritet te države i što se sporazumi o granicama Srbije potpisuju sa okupatorima dijela njene teritorije”, precizirao je Vučurović.

To je, kako ocjenjuje, stvar njihovih odnosa i interesa, a politika NOVE se kreira u Crnoj Gori i ne poznaje kompromise oko nečega što se kosi sa onim što su kroz istoriju kreirali i promovisali najbolji i najznačajniji izdanci Crne Gore i srpskog naroda.

Iz NOVE su poručili da im je jasno da je jedina politika lidera DPS-a i njegovih partnera kako napuniti džepove i iznova opljačkati građane Crne Gore.

Bonus video: