Glendža: U Budvi moraju biti raspisani vanredni izbori

Predsjednik GP URA Budva je kazao da DPS pokušava da građane Budve napravi ludim
82 pregleda 4 komentar(a)
Radomir Glendža, Foto: URA
Radomir Glendža, Foto: URA
Ažurirano: 23.08.2015. 13:53h

DPS u Budvi, koju je učinila opljačkanim gradom teatrom, više nema legitimitet, zbog čega je ne neophodno raspisati vanredne lokalne izbore, kazao je predsjednik GP URA Budva Radomir Glendža.

"Od decembra 2010. u našoj opštini vlada totalna konfuzija, a sve se odvija odvija pod direktnim uticajem DPS-a, sa koalicionim partnerima SDP i LP, ili sa novoformiranom većinom dobijenom putem političke korupcije. Sada je jasno da su svi "istorijski izbori" počivali, na unaprijed opljačkanom novcu građana, a kontinuitet im je bio neophodan da taj isti novac "investiraju".Naprasno su investicije stale, tako da hoće da i dalje vladaju kako bi nastavili započete poslove svojih mentora, kojima je posve jasno da neće moći na duži vremenski period nadgledati svoje “mukom” stečeno bogatstvo. Jadno je društvo u kojem se sve ovo radi zbog navodne brige o građanima, a za svoj račun i džep naravno", kazao je Glendža.

On je dodao da Budva nije metropola turizma, DPS nema legitimnu većinu i sa njima nema i ne može biti transparentnosti.

"Vlast u Budvi je u stvari nasilje manjine nad većinom. Zaobilaznice oko grada nema, novac za bulevarske pasarele su odavno potrošili, postrojenje za otpadne vode i desanilizaciju od blizu 150 miliona eura građani će godinama otplacivati kroz astronomske cijene vode... To je slika današnje Budve, koja nije grad DPS-a, već svih nas zajedno", rekao je Glendža.

Predsjednik GP URA Budva je kazao da DPS pokušava da građane Budve napravi ludim.

"Zašto DPS nije, zbog brojnih afera u proteklom periodu, vratio mandat građanima i na taj način pokazao odgovornost, nego nastavljaju da pričaju da rade i dalje u njihovu korist? Zbog mnoštva afera u kojima su očigledno opljačkani milioni eura od poreskih obaveznika, odgovorna vlast sama podnosi ostavku i traži vanredne izbore. Građani su svjedoci kako se današnja elita grševito bori da opstane na vlasti, a sve nas ubjeđujući da rade za dobrobit građana. U budvanskom gradu teatru građani imaju prividno besplatne ulaznice, ali ih otplaćuju sa milionskim iznosima, a otplaćivati će ih i njihovi potomci. Najzad, zašto je Vlada Crne Gore dozvolila da se čovjek pravo iz zatvora ponovo vrati mjesto predsjednika jedne opštine? Da li bi to bilo omogućeno čovjeku iz opozicionih redova? Ne bi, već bi se pod hitno tražili vanredni izbori" kazao je Glendža.

Bonus video: