Đukanović čestitao Dan nezavisnosti Ukrajine

Uvjereni smo da je održivo političko rješenje, na temelju poštovanja dogovora iz Minska, u interesu svih zainteresovanih strana i stabilnosti evropskog kontinenta“, navedeno je u čestitki Đukanovića predsjedniku Vlade Ukrajine
4 komentar(a)
Milo Đukanović, Tirana, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Tirana, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 23.08.2015. 10:24h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je, povodom Dana nezavisnosti Ukrajine, čestitku predsjedniku Vlade te zemlje Arseniju Jacenjuku.

"Crna Gora, kao zemlja koja dijeli evropske vrijednosti i koja je prijatelj Ukrajine, podržava unutrašnje i međunarodne napore za mirno rješavanje postojeće krize, prema kojoj se jasno odredila i u okviru svojih mogućnosti pruža doprinos u tom pravcu. Uvjereni smo da je održivo političko rješenje, na temelju poštovanja dogovora iz Minska, u interesu svih zainteresovanih strana i stabilnosti evropskog kontinenta“, navedeno je u čestitki Đukanovića predsjedniku Vlade Ukrajine.

Đukanović je istovremeno naglasio da Crna Gora, na temeljima dobrih i prijateljskih bilateralnih odnosa, ostaje posvećena daljem produbljivanju saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

Bonus video: