Bojović: DPS i njihovi saradnici oštetili Pljevlja za više miliona eura

Prema riječima Bojovića, Tužilaštvo treba da na odgovoran i sistematičan način pristupi istrazi sumnjivih poslova na rekonstrukciji gradske kotlarnice, izgradnji Akademskog centra, rekonstrukciji Doma kulture, izgradnji aerodroma...
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2015. 13:58h

Demokratska narodna partija (DNP) pozvala je vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da i u drugim opštinama Crne Gore pokrenu istražne radnje u cilju otkrivanje primjera visoke korupcije.

“U suprotnom, njihove aktivnosti u opštini Budva ćemo smatrati za tempirane akcije koje sprovode po nalogu predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) uoči odluke NATO-a da Crnoj Gori uputi poziv za članstvo”, kaže se u izjavi predsjednika Opštinskog odbora DNP-a u Pljevljima Vladislava Bojovića.

On je pozvao čelnike tužilaštva da se konkretno pozabave i poslovima bivših rukovodilaca opštine Pljevlja u periodu od 2006. do 2011. godine, kad je izvršnu vlast imao DPS.

“Brojne činjenice, koje su poznate javnosti, navode na sumnju da su lokalni funkcioneri DPS-a, i njihovi saradnici, u navedenom periodu zloupotrebom službenog položaja oštetili opštinu Pljevlja za više miliona eura, i time je svjesno doveli do dužničkog ropstva”, kaže se u izjavi Bojovića.

Prema njegovim riječima, Tužilaštvo treba da na odgovoran i sistematičan način pristupi istrazi sumnjivih poslova na rekonstrukciji gradske kotlarnice, izgradnji Akademskog centra, rekonstrukciji Doma kulture, izgradnji aerodroma, eksproprijaciji zemljišta zbog navodne izgradnje cementare, izgradnji i rekonstrukciji gradskih ulica, uz protivzakonito zaduživanje Opštine.

On je kazao da je poznat i flagrantan podatak da je, nakon trošenja novca građana Pljevalja na ove propale i promašene projekte, dug Opštine premašio iznos od 20 miliona eura.

"Zato preporučujemo čelnicima tužilaštva da, prilikom sprovođenja istražnih radnji, predsjedniku opštine Mirku Đačiću, dodijele status prvog saradnika tužilaštva”, kazao je Bojović.

Bonus video: