Lazar Rađenović podnosi ostavku

Ostavku je, kako je napisao, ponudio svojoj partiji upravo iz poštovanja prema građanima Budve koji su mu prethodnih godina ukazivali povjerenje
107 pregleda 85 komentar(a)
Lazar Rađenović, Foto: Filip Roganović
Lazar Rađenović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.08.2015. 05:36h

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović dostavio je Demokratskoj partiji socijalista pisanu ostavku na tu funkciju, a očekuje se da uskoro o svojoj odluci obavijesti i lokalni parlament koji treba da je konstatuje.

Prvi čovjek metropole turizma, koji je minulog četvrtka uhapšen zajedno sa nekoliko opštinskih funkcionera i službenika, na ovaj potez se odlučio, kako je istakao u ostavci u koju su “Vijesti” imale uvid, isključivo iz moralnih razloga kako bi pomogao prevazilaženju problema u funkcinisanju lokalne samouprave nastale najnovijim dešavanjima. Rađenović je naveo da se ne osjeća krivim i da će, kako je naveo, u daljem postupku dokazati svoju nevinost.

Ostavku je, kako je napisao, ponudio svojoj partiji upravo iz poštovanja prema građanima Budve koji su mu prethodnih godina ukazivali povjerenje. Rađenović je izrazio posebno poštovanje prema svojim partijskim kolegama koji su mu u dva navrata dali povjerenje da bude na čelu Budve, kao i prema zaposlenima u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i ustanovama, brojnim poslovnim saradnicima i prijateljima sa kojima je svih prethodnih godina uspješno sarađivao.

Iako su u DPS -u i u Opštini bili uvjereni da će se vratiti i nastaviti da obavlja funkciju, Rađenović je izgleda odlučio da svoju energiju usmjeri u borbu, za prikupljanje dokaza i osporavanja optužbe koju mu je na teret stavilo Specijalno tužilaštvo.

Ostavku Lazara Rađenovića, koja je izazvala šok među partijskim kolegama, najavio je prethodne noći na vanrednoj sjednici Izvršnog odbora njegov otac Ljubo, jedan od osnivača i najuticajnijih ljudi u DPS-u Budve. Stariji Rađenović je na toj sjednici ponudio da izađe iz IO zbog optužbi koje se na teret stavljaju Lazaru čime je njihova porodica i prije sudskog procesa označena već krivom, ali su svi prisutni to kategorički odbili, kazali su izvori “Vijesti”.

Toj sjednici IO, zakazanoj na zahtjev šefa budvanskog DPS-a Srđe Popovića, prisustvovali su i svi odbornici DPS, te zamjenik predsjednika Duško Marković, politički direktor Tarzan Milošević, kao i Svetozar Marović.

U DPS Budve juče je “Vijestima” nezvanično saopšteno da je rano govoriti ko bi mogao biti Rađenovićev nasjednik na mjestu predsjednika Opšine.

Jedan od problema DPS-a u Budvi biće upravo da se nađe adekvatno kadrovsko rješenje s obzirom da na to je Rađenović prema svim dosadašnjim analizama uživao najveće povjerenje, tvrde izvori “Vijesti”.

Bonus video: