Hitan sastanak vrha: Đukanović i Marković disciplinuju Budvane

Prema informacijama “Vijesti”, Marković je prenio stav vrha partije da daju punu podršku Popoviću da radi na jačanju jedinstva partije
117 pregleda 76 komentar(a)
Milo Đukanović, Duško Marković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milo Đukanović, Duško Marković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.08.2015. 06:21h

Koliko je ozbiljna situacija u Opštinskom odboru DPS-a u Budvi, nakon novog hapšenja visokih lokalnih funkionera, svjedoči činjenica da je sinoć odražan maratonski sastanak Izvršng odbora OO kojem je prisustvovalo svih 14 odbornika, ali i zamjenik predsjednika Duško Marković i politički direktor Tarzan Milošević.

Održavanje sjednice je tražio šef budvanskog DPS-a Srđa Popović u atmosferi koju podgrijavaju razne spekulacije, uključujući i onu da bi pojedini odbornici vladajuće koalicije mogli podržati predlog opozicije o formiranju tehničke vlasti. Sjednici je prisustvovao i predsjednik Političkog savjeta DPS-a Svetozar Marović čija su ćerka Milena i brat Dragan privedeni po nalogu specjalnog tužioca.

Prema informacijama “Vijesti”, Marković je prenio stav vrha partije da daju punu podršku Popoviću da radi na jačanju jedinstva partije, te prevazilaženju problema u funkcionisanju lokalne administracije.

Da je Popović dobio podršku samog vrha, u prevazilaženju najnovijih problema u gradu, moglo se pretpostaviti prije dva dana kada je imao sastanak u četiri oka sa šefom DPS-a Milom Đukanovićem, koji je na odmoru u Budvi, kazao je izvor “Vijesti”.

Zasjedanje Izvršnog odbora otklonilo je bilo kakvu sumnju, da bi u Budvi trebalo da bude prijevremenih izbora ili uvođenja prinudne uprave, već, kako se čulo na sjednici, DPS treba da nastavi da upravlja Budvom sa ili bez SDP, do oktobra 2016. kada bi trebalo da budu održani redovni izbori, kazali su izvori.

Isto tako, budvanski DPS je jednoglasno osudio način na koji su, u ranu zoru minulog četvrtaka, uhapšeni opštinski čelnici. Zamjerku na način na koji je to rađeno i što je to učinjeno usred turističke sezone, te dilemu da li se sve to moglo izbjeći, iznio je između ostalih i Marović. I ostali članovi odbora imali su iste ili slične zamjerke, iznoseći sumnju da „neko nešto ima protiv Budve, te da se sve najerno radi protiv Budve“.

O raskidu koalicije sa SDP -om, koju je još prije deset dana najavio Popović, nije bilo govora, kao ni o sudbini gradonačelnika Lazara Rađenovića i o eventulanom njegovom zamjeniku u slučaju da se povuče sa te funkcije.

Ranije juče u Budvi održan je sastanka partija koje su prihvatile inicijativu SNP-a o formiranju tehničke vlade u Budvi. Sastanku su se odazvali predstavnici DF-a, Demosa, SDP-a i nezavisni odbornik Radosav Tomović

Ovu ideju nijesu podržali dva odbornika “Prave Budve”, bivši članovi Pozitivne. Sastanak je 15 minuta nakon početka napustio nezavisni odbornik Nikola Vukčević koji DPS i “ Pravoj Budvi” obezbjeđuje većinu. Vukčević, SDP i LP svoju odluku o tome da li će prihvatiti inicijativu SNP-a ozvaničiće danas.

Bonus video: