Pavlović sa ekspertima Konzervativne partije: Protesti jedini izlaz iz krize

On je to kazao na otvaranju skupa, na kome su stručnjaci PZP-a i Demokratskog fronta sa ekspertima Konzervativne partije Ujedinjenog Kraljevstva (UK) razmatrali modele organizacije i finansiranja septembarskih dešavanja
0 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Savo Prelević
Koča Pavlović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.08.2015. 15:06h

Protesti, prelazna vlada i prvi fer i slobodni izbori, jedini su put za izlazak iz duboke institucionalne, parlamentarne i ustavne krize u Crnoj Gori, ocijenio je potpredsjednik Pokreta za promjene (PZP) Koča Pavlović.

On je to kazao na otvaranju skupa, na kome su stručnjaci PZP-a i Demokratskog fronta sa ekspertima Konzervativne partije Ujedinjenog Kraljevstva (UK) razmatrali modele organizacije i finansiranja septembarskih dešavanja.

„Protesti, prelazna vlada, i prvi fer i slobodni izbori, u ovom trenutku predstavljaju jedini put za izlazak iz duboke institucionalne, parlamentarne i ustavne krize u koju Crna Gora sve dublje tone već tri godine”, poručio je Pavlović.

Prema njegovim riječima, to je jedina jasna politička platforma koja će narod i državu izvesti „na zelenu granu“.

On je dodao da je podrška koju su na tom putu dali partijski prijatelji iz Velike Britanije, Danske, Poljske, Italije, Islanda i drugih evropskih država, za PZP veliki podstrek u, kako je rekao, zahtjevnom poslu.

"Ovo savjetovanje će nam značajno pomoći u preciznom definisanju toka i načina finansiranja septembarskih protesta“, kazao je Pavlović.

Prema njegovim riječima, podrška Konzervativne partije Velike Britanije PZP-u u organizaciji protesta, u njihovom planiranju i finansiranju, od ogromnog je značaja za demokratski preobražaj države.

“Mi ćemo 27.septembra započeti sa pravljenjem demokratskog javnog pritiska na ovaj režim, kako bi se formirala prelazna vlada koja će organizovati prve fer i slobodne izbore u istoriji države”, naveo je Pavlović.

On je poručio da je veliki podstrek to što su sestrinske partije širom Evrope i svijeta, predvođene britanskim Torijevcima, prepoznale i iskreno podržale, kako je rekao, demokratske i legitimne zahtjeve.

Bonus video: