Marković: Vlada će preduzeti sve za kvalitetnu realizaciju kapitalnih projekata u Podgorici

Na sastanku je analizran status svih kapitalnih projekata koji se realizuju u Glavnom gradu
67 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Vuković, Duško Marković, Foto: Gov.me/V. Tomović
Ivan Vuković, Duško Marković, Foto: Gov.me/V. Tomović
Ažurirano: 21.09.2018. 11:36h

Vlada će preduzeti sve za brzu i kvalitetnu realizaciju kapitalnih projekata u Glavnom gradu, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i gradonačelnika Glavnog grada Podgorice dr Ivana Vukovića.

Na sastanku je analizran status svih kapitalnih projekata koji se realizuju u Glavnom gradu i to: Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda vrijednog 50,5 miliona eura, Jugozapadne obilaznice – projekta vrijednog 15 miliona eura, Zapadne obilaznice, bulevarā prema Danilovgradu i Tuzima u nastavku Bulevara Vilija Branta na Zlatici, saopšteno je iz Vlade.

"Premijer Marković je izrazio punu podršku Vlade realizaciji ovih projekata rekavši da će Vlada preduzeti sve aktivnosti iz svoje ingerencije kako bi u saradnji sa upravom Glavnog grada ovi projekti bili što brže i kvalitetnije izvedeni sa ciljem nastavka ravoja Podgorice kao modernog grada i boljeg i kvalitetnijeg života građana. Bilo je riječi i o daljem unapređenju određenih zakonskih rješenja koja se tiču modernizcije naplate poreza od strane lokalnih organa vlasti", navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, ministarka javne uprave Suzana Pribilović, državna sekretarka u Ministarstvu finansija dr Nina Vujošević, i zamjenici gradonačelnika dr Slađana Vujačić i Časlav Vešović.

Bonus video: