SNP: VDT da u okviru istrage u Budvi ispita i političku korupciju

"Ukazujemo da su tzv. nezavisni odbornici, koji su to postali koristeći pravne nelogičnosti i nedorečenosti u Zakona o izboru odbornika i poslanika, stvorili sebi i sebi bliskim licima značajnu materijalnu i nematerijelnu korist glasajući za sporne odluke zajedno sa odbornicima Demokratske partije socijalista"
58 pregleda 8 komentar(a)
SNP logo, Foto: Printscreen
SNP logo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 15.08.2015. 12:16h

Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva vrhovnog državnog tužioca da, u sklopu istrage o zloupotrebi službenih položaja u Budvi, ispita i evidentne oblike političke korupcije u odnosu na takozvane nezavisne odbornike u lokalnom parlamentu, saopšteno je iz te partije.

"Ukazujemo da su tzv. nezavisni odbornici, koji su to postali koristeći pravne nelogičnosti i nedorečenosti u Zakona o izboru odbornika i poslanika, stvorili sebi i sebi bliskim licima značajnu materijalnu i nematerijelnu korist glasajući za sporne odluke zajedno sa odbornicima Demokratske partije socijalista. Smatramo da bi istraga i utvrđivanje činjenica bili nedostatni i selektivni bez utvrđivanja evidentne odgovornosti pomenutih lica", navodi se u saopštenju.

Iz SNO pozivaju Vrhovno državno tužilaštvo da se u najskorije vrijeme izjasni povodom inicijative.

Bonus video: