Program 16+1 otvara nove mogućnosti za saradnju

Sagovornici su posebno apostrofirali mogućnosti za saradnju u oblasti željezničke infrastrukture, šumarstva, proizvodnje hrane, turizma, energetike, novih tehnologija i zaštite životne sredine
75 pregleda 0 komentar(a)
Milan Roćen, delegacija Sečuan, Foto: Gov.me
Milan Roćen, delegacija Sečuan, Foto: Gov.me
Ažurirano: 14.08.2015. 19:25h

Program 16+1 za saradnju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope otvara nove mogućnosti za saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, ocijenjeno je u razgovoru glavnog političkog savjetnika predsjednika Vlade, Milana Roćena, sa delegacijom kineske provincije Sečuan.

Kako je saopšteno iz Vlade, Roćen je danas primio visoku delegaciju provincije Sečuan, na čelu sa direktorom Komiteta za razvoj i reforme Tang Liminom, a u razgovoru je učestvovao i ambasador Kine u Crnoj Gori Cui Dživei.

"Obostrano je izraženo zadovoljstvo razvojem odnosa dvije zemlje, i konstatovano da program 16+1 za saradnju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope otvara nove mogućnosti za saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa”, kaže se u saopštenju.

U tom kontekstu je, kako se navodi, naglašen značaj projekta “Jedan pojas-jedan put”.

Sagovornici su posebno apostrofirali mogućnosti za saradnju u oblasti željezničke infrastrukture, šumarstva, proizvodnje hrane, turizma, energetike, novih tehnologija i zaštite životne sredine.

“Zajednički je konstatovano da bi posjeta predsjednika Vlade Mila Đukanovića Sečuanu, u okviru posjete Kini, značajno doprinijela uspostavljanju saradnje između Podgorice i Čengdua”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će, u okviru trodnevnog boravka u Crnoj Gori, delegacija Sečuana posjetiti durmitorski kraj i nekoliko primorskih gradova.

Bonus video: