Kako je uvećana administracija Rožaja: Posao porodici i rođacima

Gradonačelnik je vodio računa i o familiji svoje supruge, pa je njenu snahu Refku Dacić zaposlio u biblioteci, a sestričnu Farisu Muković kao računovođu u Opštini
361 pregleda 55 komentar(a)
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.08.2015. 17:30h

U rožajskoj lokalnoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama u poslednjih godinu dana zaposleno je blizu 300 novih radnika. Na njihov odabir je ključno uticala politička lojalnost novoj BS - SDP vlasti, a u redovima većeg koalicionog partnera BS i nepotizam koji je teško pobrojati a ne izostaviti nekoga.

Šef kabineta predsjednika Opštine Ismet Kalač je šurak predsjednika BS i potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj Rafeta Husovića. Šef protokola Mensur Kalender je Husovićev tetkić, a Mensurova supruga Amela je zaposlena kao menadžer projekata. Fahreta Husović, snaha lidera BS, radi kao šefica Centra za međunarodnu saradnju i dijasporu.

Na upošljavanju familije nije „zakidao“ ni predsjednik Opštine Ejup Nurković, koji je bratstvenike uglavnom uhljebio u Komunalnom preduzeću (KP). Njegov rođak Huzeir-Hulja Nurković je direktor KP u kojem je pomoćnik direktora još iz perioda ranije vlasti njegov brat Husein Rudo Nurković. Nurkovići su uhljebili i dva sestrića, Seada Hasića na mjestu komandira Službe zaštite i spasavanja i njegovog brata Semira kao pravnika u KP, u kojem radi i direktorova sestričnaAnela Dedeić. U KP na različitim radnim mjestima radi još nekoliko Nurkovića.

Gradonačelnikovi rođaci Damir, Asmir i Amer Nurković zaposleni su u Vatrogasnoj službi, dok je Aldin Nurković primljen u Komunalnu policiju.

Zet predsjednika Opštine Emir Kurtagić radi u Agenciji za investicije.

Gradonačelnik je vodio računa i o familiji svoje supruge, pa je njenu snahu Refku Dacić zaposlio u biblioteci, a sestričnu Farisu Muković kao računovođu u Opštini.

Na čelu Komunalne policije se nalazi Demir Nurković, bratanac Osmana Nurkovića, potpredsjednika Bošnjačke stranke i sin Rafeta Nurkovića odbornika u lokalnom parlamentu.

Direktorica biblioteke Fetija Kurtagić je supruga predsjednika SO Huseina Kurtagića. Ona je i prvi direktor te ustanove, s obzirom na to da je biblioteka za vrijeme prethodne DPS vlasti radila u sklopu Centra za kulturu, a nova vlast ju je transformisala u posebnu budžetsku jedinicu.

Kurtagićev šurak i bratanac, Asmir Ećo i Ramiz Kurtagić pokrivaju isto radno mjesto, pa su obojica savjetnici za administrativno - tehničke poslove u Službi zaštite i spasavanja.

Malik Kurtagić, sinovac šefa lokalnog parlamenta je jedan od portira u zgradi Opštine, a kolega mu je i Beahim Muković, zet gradonačelnika Nurkovića.

Refik Kurbardović, sinovac administratora Redžepa Kurbardovića radi u Vatrogasnoj.

Ado Dacić savjetuje svog oca Nezira Dacića, sekretara Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo.

Elifa Husić, ćerka sekretara Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora Ešefa Husića, zaposlena je u Sekretarijatu za saobraćaj.

Sinovci Hamdo i Mersad Šutković raspoređeni su na čela dva sekretarijata, Sekretarijat za opštu upravu i Sekretarijat za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu.

Načelnik Agencije za investicije Mirsad Džudević u „svoje redove“ je primio bratanca Rusmira Džudževića i brata Džeka koji radi kao vozač.

Safet Šahman, suprug odbornice Edite Šahman, zaposlen je u Sportskom centru.

Asim Mujević, tast potpredsjednika Opštine Mirsada Azemovića, nalazi se u Savjetu Turističke organizacije.

Pri Opštini je nedavno kao zasebna budžetska i organizaciona jednica pripojen KUD „Vrelo Ibra“, koji je ranije radio kao Udruženje građana. Na čelu KUD - a se nalazi Ibiš Kujević čiji sin Ćamil je direktor Centra za kulturu, a bratanacSulejman prvi čovjek te ustanove.

Nurković ljut na novinarku "Vijesti"

Umjesto komentara o nepotizmu prilikom zapošljavanja, predsjednik Opštine Ejup Nurković je u sms poruci novinarki "Vijesti" napisao da ona za njega više ne postoji jer ga je "duboko pogodio" njen tekst o izložbi za koji on smatra da je "nizak i genocidan". U spornom tekstu stoji da je manifestacija "Dani dijaspore" u Rožajama otvorena prodajnom izložbom amaterske slikarke Amire Nurković iz Sarajeva, snahe gradonačelnika.

Bonus video: