OO SNP Pljevlja: Zbog naših saopštenja Đačić nema miran san

Iz pljevaljskog SNP su kazali da se Đačić usuđuje da im pridikuje i poručuje da ćute
106 pregleda 3 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: DPS
Mirko Đačić, Foto: DPS
Ažurirano: 13.08.2015. 13:24h

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić ponovo je pokazao manjak sposobnosti i višak ničim zaslužene prepotentnosti, a jedino je uspješan u iznošenju neistina, kojima želi da prikrije činjenicu da nema legitimitet da obavlja tu odgovornu funkciju zbog čega treba da podnese ostavku, kazali su iz pljevaljskog SNP-a.

"Bilo bi mu bolje da se ne bavi SNP-om, već da se posveti obavezama koje proističu iz funkcije na koju je izabran, mada za istu ne posjeduje legitimitet. Đačić, naime, veoma dobro zna kako je došao na vlast. Na stranu sve zloupotrebe državnih resursa, na stranu i njegova podrška za prikupljanje potpisa za jednu opozicionu partiju, koalicija SNP-Pokret za Pljevlja dobila je 5.664 glasa, a DF-a 3.982, odnosno zbirno 9.646 glasova, što je više u odnosu na 9.183 glasa za DPS, ali je izlazak opozicije u dvije kolone, donio “pobjedu” DPS-u", kazali su iz SNP-a.

Iz OO SNP su dodali da sa takvom “pobjedom” svako iole častan ne bi se hvalio.

"Tačno je da su naša saopštenja kratka, ali su sadržajna i potkrijepljena argumentima, zbog čega Đačić nema miran san. S druge strane, Đačića krase višesatne i za većinu novinara zatvorene seanse za medije koje vrve od netačnih podataka, paušalnih ocjena i prisvajanja tuđih rezultata. SNP Pljevlja razumije ovakav Đačićev odnos prema javnosti. Okružen je saradnicima koji su nekompetentni za povjerene im poslove, pa nije ni čudo što još nema političke kuraži da podnese godišnji izvještaj o svom i radu lokalne uprave."

Iz pljevaljskog SNP su kazali da se Đačić usuđuje da im pridikuje i poručuje da ćute.

"To je odraz njegove lične nekulture i nevaspitanja što pokazuje i njegov ton obraćanja. Koristimo ovu priliku da Đačiću nešto saopštimo u povjerenju - Vi i neki iz vašeg okruženja ste zahvaćeni budvanskim virusom. Zbog toga pamet u glavu i ne zaključavajte vrata, za svaki slučaj.“Stručni” Đačić je dopustio sebi i da kaže kako su ljudi iz prethodne vlasti u Pljevljima bili nestručni. To je žalosna konstatacija čovjeka neupućenog u većinu poslova koje bi trebalo da organizuje kao prvi čovjek opštine. Gospodine Đačiću, mi ne želimo osporavati vašu stručnost, ali bi bilo dobro da pljevaljskoj javnosti saopštite vaše radove i angažovanje kao inžinjera urbaniste, arhitekte, isključujući poslove oko proizvodnje namještaja, uređenje enterijera u manjem ugostiteljskom objektu i poneke krovne konstrukcije", kazali su iz ove partije.

Dodali su da bi Đačiću dobro bilo da njegovu ideju iz 90. godina prošlog vijeka o izgradnji pravoslavnog hrama u parku ispod Pošte u ovom vremenu učine aktuelnom, jer vjeruju da, u najmanju ruku, posjeduje idejni projekat, pa mu poručuju da ga uporedi sa realizovanom idejom izgradnje Hrama Sv. Geogija na Gukama.

"Iza naših saopštenja ne krije se niko. Dobro bi bilo da shvatite, a to biste kao prvi čovjek Opštine svakako morali znati, da mi ovu komunikaciju sa vama vodimo samo zato što ste na funkciji predsjednika Opštine. U protivnom, Vi lično nikad ne biste bili naš sagovornik. Takođe, nesuvislo je da insistirate da sa vama u ime partije komunikaciju vodi personalno bilo ko iz SNP, jer je to glupost kojoj nema ravne. Sjetite se one narodne: “Ko visoko leti - nisko pada”", kazali su iz SNP-a.

Oni su dodali da su njihova saopštenja ukupan izraz partijskih stavova prema Đačiću kao nosiocu izvršne vlasti, ali ako želi sagovornike pred kamerama po ovom i sličnim pitanjima, imaće ih, ali bi do tada bilo dobro da uz sve hvalospjeve i protivpravno smijenjeni Savjet RTV Pljevlja uloži odgovarajuća sredstva u opremu, kako bi se povećala gledanost lokalne televizije, koja je sada procentualno najniža od osnivanja.

"Uzgred, sramota je gospodine Đačiću što ste, između ostalog, krenuli đonom na lokalne medije. A što se tiče “investicionog zamaha” u Pljevljima, molimo vas da ostavite Direkciji za javne radove, fondovima Evropske unije, Evropskoj banci za obnovu i razvoj i donatorima da oni saopšte šta rade u Pljevljima na poboljšanju ukupne infrastrukture, a ne da to činite vi. Ako ste vi njihov portparol, onda u redu, a što se nas tiče dobro bi bilo da saopštite šta kao prvi čovjek Opštine finansirate iz lokalnog budžeta, osim zarada zaposlenih. Od kuće vam ne ide da se kitite tuđim perjem. Neće nam biti teško da vas pohvalimo, ako to zaslužite, ali za sada to ničim ne zaslužujete. Naprotiv!" zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: