Na Predlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi pozitivno odgovorili Demos, URA, Bojanić, Gojković i Stanić

Radi efikasnog rada, cijeneći potrebu interesovanja medija, Demokrate će obavještavati o dinamici ispunjenosti formalnih uslova za predaju akata u skupštinku proceduru
88 komentar(a)
Demokrate, Demokratska Crna Gora, Foto: Demokrate
Demokrate, Demokratska Crna Gora, Foto: Demokrate
Ažurirano: 13.08.2015. 13:35h

Demokrate obavještavaju javnost da su do sada na tekst Predloga za izglasavanje nepovjerenja Vladi i tekst Zahtjeva za vanredno zasijedanje Skupštine Crne Gore koje je predsjednik Demokrata juče uputio, pozitivno odgovorili poslanici koji su članovi Demokrata, Demosa, URA, kao i samostalni poslanici Mladen Bojanić, Obrad Gojković i Novica Stanić, istakavši punu spremnost da odmah stave potpis na predloge navedenih akata.

"Naravno, kao što vam je poznato, predloženo je da krajni rok za potpisivanje predloga akata bude 18. avgust, kako bi oni mogli blagovremeno biti predati u skupštinsku proceduru sa ciljem održavanja sjednice 03. septembra. Tako da svakako blagovremeno očekujemo formalnu potvrdu i preostalih opozicionih kolega. Podsjećamo da su predlozi akata upućeni opozicionim političkim subjektima" poručile su Demokrate.

Radi efikasnog rada, cijeneći potrebu interesovanja medija, Demokrate će obavještavati o dinamici ispunjenosti formalnih uslova za predaju akata u skupštinku proceduru.

"Napominjemo da smo u razlozima za izglasavanje nepovjerenja jasno ukazali na činjenice koje pokazuju da koalicija DPS-SDP faktički više ne postoji. Proteklih dana i sedmica međusobno iznesene teške optužbe koaliconih partnera DPS i SDP samo su potvrdile tu činjenicu. Poruke SDP-a upućene DPS-u: da neće dopustiti da Crna Gora nestane nakon što je DPS rasproda; da se Crna Gora pretvara u tajkunsku koloniju; da DPS ostvaljaju tajkunima, a da će oni sa građanima; da su sudski organi pravosnažno osuđivali aktiviste DPS za kupovinu glasova; da su strani investitori iz KAP-a i Boksita iznijeli stotine miliona eura iz Crne Gore, hiljade ljudi ostavili na ulici, a indunstriju uništili; da DPS pričom o evroatlanskim integracijama prikriva krčmljenje narodne imovine; kao i brojne druge optužbe kojima se DPS-u stavlja na teret da vitalne razvojne interese podređuje interesima pojedinaca – tajkuna, više ne ostavljaju nikakvu mogućnost da ova Vlada dalje funkcioniše i obavlja svoje ustavne nadležnosti", navodi se u saopštenju.

Bonus video: