Lekić: Skupštinska deklaracija je nova igranka na palubi broda koji tone

Lekić tvrdi da je više nego jasno da pozivnice za ulazak CG u NATO nema, i bez izgleda da u doglednom vremenu stigne
24 komentar(a)
Miodrag Lekić, DEMOS, Foto: Demos
Miodrag Lekić, DEMOS, Foto: Demos
Ažurirano: 13.08.2015. 11:33h

Skupštinska deklaracija o “napredovanju Crne Gore u NATO” i to u momentu vrhunca ekonomskog, političko - institucionalnog, korupcionaškog haosa u zemlji nije ništa drugo nego nova predstava za javnost, ocjenjuje lider Demosa Miodrag Lekić.

Kako kakže, jasna je namjera dramaturga ove predstave, kojom i bez pozivnice treba pojačati podjele i prebrojavanja u Crnoj Gori, da se skrene pažnja sa teškog stanja u zemlji.

"Ozbiljnoj javnosti je jasno da se radi o novom triku vladanja Đukanovićeve partije, sa njegovog puta od Gazimestana do NATO. Dakle, umjesto ozbiljnog pokretanja reformske strategije izlaska zemlje iz duboke krize, umjesto pravno - krivičnog raspleta za kršenje Ustava i zakona od strane osoba iz vrha vlasti, sa ogromnim štetama za zemlju o čemu ovih dana svjedoče upravo visoki funkcioneri SDP i DPS - priprema se u obliku dimne zavjese nova propagandna deklaracija o “novom napredovanju Crne Gore”, ovoga puta u NATO. Vjerujemo da će ova nova operacija prebacivanja građana od njihove realne i teške stvarnosti ka kultu novog “višeg cilja” biti prozirna i međunarodnim činiocima. I to ne samo zvaničnim međunarodnim institucijama, diplomatskim predstavništvima i ličnostima koji su ovih dana predmeti perfidnih i brutalnih napada štampe i tabloida pod kontrolom Đukanovićevih službi", navodi se u Lekićevom saopštenju.

On dodaje da je više nego jasno da pozivnice za ulazak CG u NATO nema, i bez izgleda da u doglednom vremenu stigne.

"Deklaracije koje lažno predstavljaju stvarnost još više udaljuju pozivnice svih ozbiljnih subjekata. Treba li podsjećati da su i od Nato saveza javno ispostavljena dva primarna uslova. Prvi, prave reforme, posebno u stvaranju makar početaka pravne države – što znači i vidljive rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala. Drugi uslov je većinska podrška u javnom mnjenju za ulazak u NATO."

Lekić navodi da Crna Gora ne ispunjava oba uslova i zato pozivnice nema.

"Zato se i organizje ova igranka za javnost. DEMOS u tome neće učestvovati, jasno se ditancirajući se od ove nove Potemkin operacije aktuelne vlasti i svih onih koji će eventualno biti spremni da budu ,,konstruktivni” akteri u njoj", zaključuje se.

Bonus video: