"SPREMNI ZA OTVARANJE POGLAVLJA 27"

Knajsl: Crna Gora vodeća u procesu evropskog proširenja

Knajsl je potencirala potrebu jačanja saradnje među zemljama u regionu u procesu evropskih integracija, i pozvala Crnu Goru da nastavi na putu reformi, u čemu će imati podršku Austrije
52 pregleda 3 komentar(a)
Karin Knajsl, Duško Marković, Foto: Gov.me
Karin Knajsl, Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 05.10.2018. 11:14h

Crna Gora među državama kandidatima ima vodeću poziciju u procesu evropskog proširenja, ocijenila je ministarka za Evropu, integracije i vanjske poslove Austrije Karin Knajsl.

Knajsl, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, primio je danas predsjednik Vlade Duško Marković.

Konstatujući da dvije države njeguju dobre bilateralne odnose, premijer se zahvalio Austriji na podršci Crnoj Gori u procesu evropske integracije i konstatovao da Austrija kao trenutna predsjedavajuća Evropske unije ima priliku da "održi politiku proširenja živom".

"Želimo da u vrijeme vašeg predsjedanja Evropskom unijom zadržimo dobru dinamiku pregovora i otvaranja i zatvaranja poglavlja“, rekao je Marković.

On je kazao da je Crna Gora predala pregovaračku poziciju i da je spremna za otvaranje poglavlja 27 – Životna sredina i za početak procesa zatvaranja poglavlja.

"Austrijska ministarka je istakla da Crna Gora među državama kandidatima ima vodeću poziciju u procesu evropskog proširenja i istakla da se uvijek snažno zalaže za tretiranje regiona kao integralnog dijela Evrope, što on već jeste", kaže se u saopštenju. 

Knajsl je potencirala potrebu jačanja saradnje među zemljama u regionu u procesu evropskih integracija, i pozvala Crnu Goru da nastavi na putu reformi, u čemu će imati podršku Austrije.

Marković je upoznao Knajsl sa, kako se navodi u saopštenju, odličnim rezultatima ekonomske politike Vlade kao i sa prioritetima u predstojećem razdoblju.

Preporučujemo za Vas