Vuletić: I protesti i izglasavanje nepovjerenja prihvatljivi

"Šta opozicija čeka? Vlast je urušena. O kakvom se oprezu još radi? Stvar je u tome da čelnici opozicionih partija čekaju dogovor ko će koju koju poziciju u budućoj vlasti da preuzme. Ostavite se ličnih pretenzija. Učinite da dođe do fer i slobodnih izbora"
3 komentar(a)
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.08.2015. 10:32h

Predsjednik Partije udruženih penzionera i invalida (PUPI), Vojo Vuletić, pozvao je crnogorsku opoziciju preduzme konkretne korake kako bi smijenili aktuelnu vlast i apelovao na pojedine političare da ne vode računa samo o ličnim pretenzijama.

"Režim je u truležu, njegova snaga je samo u prevarama i traženju spasa tamo gdje ga više nema", ocijenio je on.

Vuletić je poručio političarima da prestanu da vode računa samo o ličnim interesima i posvete se održavanju slobodnih izbora.

"Šta opozicija čeka? Vlast je urušena. O kakvom se oprezu još radi? Stvar je u tome da čelnici opozicionih partija čekaju dogovor ko će koju koju poziciju u budućoj vlasti da preuzme. Ostavite se ličnih pretenzija. Učinite da dođe do fer i slobodnih izbora", kazao je Vuletić agenciji Mina.

On je rekao da bi premijer Milo Đukanović sam trebalo da se povuče i podnese ostavku, ali da, ukoliko se to ne desi, opozicija mora smijeniti vlast kroz proteste.

"Đukanović treba da, nakon svih godina vladavine, ali i zbog situacije u koju je doveo državu, omogući promjenu vlasti. Ako ima još svijesti i poštenja, treba da se povuče svojevoljno i time omogući procese kojima bi se ova država izvukla iz nemaštine", rekao je Vuletić.

On smatra da je i izglasavanje nepovjerenja Vladi u parlamentu prihvatljiva ideju, dodajući da je u svakom slučaju neohodno formirati prelaznu vladu.

Prelazna vlada treba da, kako je kazao, omogući, slobodne i demokratske izbore po novom izbornom zakonodavstvu.

Vuletić je ponovo pozvao na proteste, nevodeći da će u njima učestvovati veliki broj penzinera, ukoliko prije toga ne dođe do promjene situacije.

"Ne samo da podržavamo proteste, nego ćemo i učestvovati i sa maksimalnim brojem penzionera, ukoliko se prije toga ne dogovori neki drugi put, lakši", kazao je Vuletić.

Lakši put, kako je objasnio, može obezbijediti Socijaldemokratska partija, ali i Đukanović.

Penzioneri, kako je naveo, jedva čekaju smjenu vlasti kako bi izašli iz socijalne bijede i siromaštva u kojim žive.

Bonus video: