DPS opet po SDP-u: Političkim slabićima kažemo šta zaslužuju

Iz DPS-a preporučuju SDP-u da umjesto "politikanstva kojem pribjegavaju kad nemaju argumente", pažljivo pročitaju saopštenje na koje reaguju
0 komentar(a)
DPS, Kongres, Foto: Luka Zeković
DPS, Kongres, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.08.2015. 10:56h

Uzaludan je pokušaj "junaka" iz SDP-a da, tobože, džentlmenskim manirima zaštite dragu Draginju, talentovanu pravnicu i talentovanu političarku, od nepostojećeg vrijeđanja našeg kolege i potpredsjednika Skupštine Milutina Simovića, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista (DPS).

Navode da je upravo nedostatak političke hrabrosti, počev od lidera partije u nestajanju, pa do njihovog zaštitnog lica Džavida Šabovića, isturio damu da se sama suprostavi ubjedljivim argumentima, kojima niko drugi nije smio, ni umio.

"Bolje da to nije pokušala ni draga Draginja, profesorica prava. Prema damama se uvijek odnosimo sa puno poštovanja, što je slučaj i sa poslanicom Draginjom, dok štetočinama, manipulatorima, političkim slabićima i protivnicima crnogorskog ekonomskog i demokratskog razvoja, jasno kažemo ono što zaslužuju. Jednako i vojvodi Mandiću i političkom šarlatanu Medojeviću i sada SDP-u. Dok smo se skupa, DPS i SDP, zgražavali nad pozivima stranim investitorima da ne ulažu u Crnu Goru i diplomatskoj, na sreću neuspješnoj, ofanzivi da se zaustave EU i NATO integracije, sada je Ranko Krivokapić postao heroj onima koji otvoreno rade protiv interesa Crne Gore. Zašto? Zato što im je politika ista. Vojvoda je prvi počeo da tjera one koji žele da ulažu značajna sredstva i omoguće nova zaposlenja, a sada mu se Krivokapić samo pridružio. Kolašinska Đuđevina se nije slučajno desila. Glasalo se za isto, Mandića i Krivokapića. S tim što je Krivokapić sa nule došao do 27 glasova, za svega nekoliko dana. I to mu je bilo dovoljno da dà najupečatljiviji doprinos brojanju glasova u Crnoj Gori. Javnost je upoznata i sa brojanjem glasova na njihovom Kongresu, "slobodoumno" iz jedne glave za njih dvadesetak. No, to su ipak njihove interne partijske stvari, pa o njima nećemo."

Iz DPS-a tvrde da pokušaj zaštite koleginice od nepostojećih napada, predstavlja ponovni pokušaj izbjegavanja odgovora na pitanja postavljena od strane potpredsjednika Skupštine Milutina Simovića.

"Izbjegavaju javno priznanje da su krivi što su zaustavili nekoliko stotina miliona eura investicija i otvaranje nekoliko stotina novih radnih mjesta. Krivi su i brane se ćutanjem, dok galame na neke druge teme. Neargumentovano i površno, po običaju. Otužan je i neubjedljiv pokušaj suprotstavljanja Evrope i SAD našoj politici. Čak je i neprimjereno, u diplomatskim krugovima, koristiti se njihovim imenima i autoritetima, naročito kad su u pitanju gole laži, što posljednjih dana radi SDP. Nijesu valjda protivnici evropskih i euroatlanskih integracija zaslužni što je Crna Gora otvorila više od polovine pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom i što smo nadomak punopravnog članstva u NATO. I neće valjda biti da je zato zaslužna politika koju podržava 3% Crne Gore. Prije će biti da glavna zasluga za to pripada politici kojoj vjeruje skoro pola naše zemlje. A to znaju i naši partneri iz EU i SAD. Uostalom, da DPS nije odlučio da sa političkih margina izvuče SDP 1998. godine, kad je "prava strana istorije" bila vanparlamentarna partija, sada bi emeritus sa svojim partijskim drugovima međunarodne zvaničnike gledao samo u medijima. I u ovim koji mu se sviđaju i u onima koje hoće "demokratski" da ugasi."

Iz DPS-a preporučuju SDP-u da umjesto "politikanstva kojem pribjegavaju kad nemaju argumente", pažljivo pročitaju saopštenje na koje reaguju.

"Podsjetili smo da smo, ne jednom, govorili da bi rado vladajuću koaliciju proširili sa nekom od partija koje su na referendumu bile protiv nezavisnosti, kako bi prevladali referendumski i istorijski jaz crnogorskih podjela. Kazali smo da ste u SDP-u uvijek dobijali ospe od te ideje. Podsjetili smo i na razloge vaše nervoze zbog te ideje. Nervozni ste ne zato što bi vam neka takva partija ideološki smetala, nego zato što bi vam smetao bilo ko, ko bi ugrozio vaš monopol, vašu ulogu jezička na vagi u vlasti, vašu mogućnost da reketirate Crnu Goru i da glumatate političku veličinu. Vama očigledno zajedništvo naših različitosti ne predstavlja bogatstvo Crne Gore, već isključivo opasnost za vaše za fotelje i privilegije. Još 2006. godine smo rekli svima Evo ruka, svima koji Crnu Goru vide kao modernu evropsku državu, punopravnu članicu EU i NATO, zemlju vladavine prava, zadovoljnih građana, otvorenu za investicije i nova radna mjesta, ekonomski i demokratski razvijenu. Ko to i danas želi, ponovo kažemo Evo ruka, a onima koji to opstruiraju, široko im polje. Ili bolje, u ćošak. U ćošak i Draginja, i SDP, i vojvoda i šarlatan", zaključuje se.

Bonus video: