SDP: Simović pokazao zavidnu hrabrost u disciplini vrijeđanja jedne dame

SDP navodi i da matrica više nije – DPS jednako država, sada je DPS iznad države
45 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Foto: Luka Zeković
Draginja Vuksanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.08.2015. 13:14h

Milutin Simović je u svojim reagovanjima, u nemoći da polemiše sa činjenicama koje je iznijela poslanica Vuksanovič, pokazao zavidnu hrabrost u disciplini vrijeđanja jedne dame, smatra Tim Medijskog pula SDP CG.

Oni u svom saopšetnju navode da razumiju da jedan univerzitetski profesor pravnih nauka teško može jednom poljoprivrednom stručnjaku objasniti elementarno iz politike i prava. "Naravno ako to nije ona politika kupovine glasova - koju je čak i sud presudio - za koju su “dobri momci” iz Pljevalja bili zaduženi."

"Jedino objašnjenje za Simovićevo stanje nalazimo u tome da je u posljednje vrijeme, možda baš on, zbog neispunjenih zadataka, provodio u ćošku. Zato i gubi osjecaj za stvarnost i elementarne fakte, sve garnirano suptilnim političkim vokabularom. U saopštenjima je Simović zaboravio da je i sam poslednji put glasao za osudu Informera u zaključcima Evropskog i Crnogorkog parlamenta.. Uvijek je za DPS pitanje koga se više boji. Ranije Sloba, pa “dobrih momaka” a sad na sreću i Evropskih parlamentaraca. Možda je baš i zbog tog glasanja potpredsjenik Simović neko vrijeme proveo u ćošku, pa zato sada izigrava Informerovog advokata", navodi se u saopštenju SDP-a.

Dodaje se da tzv. medij za obračun sa američkom ambasadom i EU delegacijom u Crnoj Gori - Informer, sad je dobio i saveznike u drugim medijima - koji više dana šire teoriju zavjere protiv ambasadora SAD i EU. Kao nekad, iz Pobjedinog Rata za mir – samo fale CIA, Vatikan, Kominterna.

"Gle slučajnosti, vlasnik tih medija je vaš partner iz Sv Stefana. To radite potpresjedniče Simoviću sve u ključnim mjesecima za prijem Crne Gore u NATO. Medijski rat sa najvišim predstavnicima SAD I EU u Crnoj Gori, a formalno hoćete da nam vjeruju kao saveznicima. Na to se sasvim uklapa da vraćate u zemlju čovjeka koji je jedna od perjanica anti-NATO kampanje i napada na Skupštinu 2008.godine, gazeći i elementarno dostojanstvo ANB koje mora da guta svoju prethodnu odluku. Onoga koji je pjevao “Spremte se spremte četnici”. Znamo da ga spremate da bude specijalac u Vašoj izbornoj kampanji. Nije bitno je li neko protiv države Crne Gore i evroatlanskih integracija bitno je samo da služi DPS-u. Ali kad Vama treba, mogu i vojvoda i omiljeni sveštenik (“NATO je 3. Rajh”) i prvi sveštenikov saradnik – napadač na Skupštinu i romanijski četnički vojvoda. Tada je sve u redu, i tad ste Vi patriote. A kada SDP sa opozicijom glasa da sprječava nezakonite i štetne ugovore – SDP je izdajnik Crne Gore", dodaje se.

SDP navodi i da matrica više nije – DPS jednako država, sada je DPS iznad države.

"I zato je vaša čitava istorija - vlast po svaku cijenu bez obzira što će biti sa državom. Kad je riječ o neistinama oko poziva “vojvodi Mandiću” da udje u Vladu, zbog kojih Milutin šalje u ćošak evo corpus delicti: “ Ja sam danas ponovio nešto što je poznato i što je javni poziv predstavnicima srpskih partija u Crnoj Gori od vremena kada smo imali poslednji predreferendumski duel. To je poziv - izvolite uđite u vlast, vrata su otvorena”. Ovo je poziv-citat Simovićevog šefa partije dat Radio Televiziji Srbije 10.12.2013. prilikom posjete Srbiji, za koji Milutin kaže da nije istinit. Srećom, ovu i mnoge druge izjave koje govore o Vašim podvizima, svako pismen može naći na internetu. Internet arhiva se spaljivati ne može, a vjerujemo, da još uvijek nećete krenuti da ga zabranjujete", zaključuje se.

Bonus video: