Simović: Politika je za Vuksanović vještina obmane

Simović je rekao da DPS i građani dobro znaju jačinu, snagu, politički i međunarodni kredibilitet SDP-a.
92 pregleda 0 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milutin Simović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.08.2015. 09:49h

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Milutin Simović kazao je u reagovanju na saopštenje poslanice SDP-a Draginje Vuksanović da ona nije ni slova kazala o temama koje je sama pokrenula u prvom javljanju, a na koje je "dobila, precizne i argumentovane odgovore, da ne kažem lekcije".

Simović je istakao da Vuksanović opet izlazi sa "površnim, netačnim, neozbiljnim, neodgovornim, politikantskim i etiketirajućim saopštenjem".

"Otkud oni u ovoj polemici, zaboga Draginja. Znam da ih ni jednom riječju nijesam pominjao. Jedino što mi pada na pamet da su vama pritrebali. U nedostatku argumenata i vlastitog autoriteta da se, po običaju, iza nekog zaklonite. Nema u ovoj polemici, draga Draginja, ni milimetar prostora ni potrebe, ni za EU, ni za SAD. Ovdje je riječ o našim odnosima i odgovornostima. Moraćete, kad tad, i Vi i vaša partija objasniti građanima zašto ste zajedno sa vojvodom i šarlatanom, o trošku Crne Gore, radili protiv njenih interesa", navodi Simović.

On navodi da njegovoj koleginici smetaju i mediji.

"Logično, kao i svim samozvanim „progresivnim političarima“. Onomad, najprogresivnijem među vama, emeritusu, smetao je samo Informer. I zamalo ga „demokratski“ ne ugasismo. Sad vidim ne valja ni državna televizija ni Pink, ni dvoje dnevnih novima... Ima li ikoga da vam je po volji osim osvjedočenih crnogorskih patriota iz Dana i Vijesti? Prebrzo se množi broj nepodobnih. Da nije vrijeme da zastanete pored kakvog ogledala? Kažu tako, kad vam svi počnu smetati pogledajte da nije problem u vama. Kakva je tek izmišljotina u vašem jučerašnjem saopštenju da DPS vodi medijski rat protiv saveznika iz NATO-a. Opet, draga Draginja, u nedostatku argumenata slabićki i bez integriteta, prizivate u pomoć autoritete koje niko ne pominje, ne bi li se ugodnije osjećali u boljem društvu. Za ovakvu brutalnu laž bi Vam nekadašnja učiteljica rekla: „U ćošak Vuksanovićka, glavu prema zidu i stidi se do kraja časa", piše u saopštenju.

Kako navodi, opasno je i lako zavodljivo, upuštati se u duge političke vremeplove.

"Razumio sam da vam je, nakon što ste uhvaćeni u „krađi“ soba, kreveta, stranih investicija i radnih mjesta, namijenjenih crnogorskim građanima i turistima bila ideja da pobjegnete na inače kliski teren političke istorije sa vremenskom odrednicom „od majmuna do AVNOJ-a“. Ali, u toj retrospektivi, posebno kad čeljade ne zna, najlakše se zapetljati. Tako, vidim branite SDP od političkih optužbi za koketeriju sa anticrnogorskim Demokratskim frontom time što se pozivate na vrijeme kada su vas vaši današnji politički partneri nazivali izdajnicima. Ta varka, draga Draginja, kod mene ne prolazi. Priznaću, i meni je u prvoj fazi vaše vratolomne političke mijene bilo čudno i neprirodno: otkud SDP sa velikosrpskim šovinistima? Danas više nije čudno. Ne samo zbog jučerašnjeg pojašnjenja vaše političke uzdanice šarlatana Medojevića. Ako do juče nije bilo jasno, kakva je golema nevolja motivisala Krivokapića da učlani SDP u društvo rušitelja Crne Gore, juče je dobio objašnjenje. Sindrom Perović. Da se bude veći od svojih gabarita. Po svaku cijenu. Najlakše i najjeftinije po cijenu nacionalnih interesa Crne Gore. S bilo kim na toj mobi. Savjetujem toplo, Vama i Vašim kolegama, pripazite na partiju. Da vam je u kakvom sljedećem hiru predsjednik i formalno ne utuli, slijedeći uzor lidera nekadašnjeg Liberalnog saveza. I, da dopričamo ovu temu da bi izašli iz šume samoobmanjujuće političke istorije. A Vi me popravite, molim Vas, ako griješim", navodi Simović.

On naglašava da koliko je ekonomsko neznanje poslanice SDP-a najbolje svjedoči osvrt na projektovani i od strane SDP-a ometani turistički razvoj naše države.

"O našoj obali, kako kažete biseru Mediterana, ne govorite kao o resursu koji treba valorizovati na dobrobit građana Crne Gore. Nego kao o zabranu, sa kojeg treba protjerati sve potencijalne partnere i investitore. Da ne bi ostvarili profit. O, kakav jad i zavist. Draga Draginja, da imamo novca i znanja u Crnoj Gori, najbolje bi bilo da sami napravimo turističke strukture, koje bi Crnu Goru dovele u ravan sa najprestižnijim evropskim destinacijama. Nemamo. Zato nam je trebao strani investitor, recimo u Porto Montenegru, jer, nažalost nije bilo unutrašnjih mogućnosti niti elementarnog iskustva u razvijanju takvog kapaciteta. Tako je i sa Kumborom, Lušticom, Plavim horizontima... Tako je, nažalost, sa termoelektranom i sjutra sa Moračom i Komarnicom... Jer, evo gotovo pola vijeka u Crnoj Gori nije izgrađen ni jedan novi izvor energije. Tako je i sa auto-putem“, kazao je Simović.

Onj je istakao niko neće doći u Crnu Goru ako ne bude siguran da će u njoj ostvariti zaraditi profit.

"Ne znajući i ne mareći mnogo za to što će se time kod SDP-a i vaših novih saveznika kvalifikovati za titulu tajkuna i mrskog profitera. Posebno niko to neće učiniti posljednjih 7-8 godina evropske ekonomske krize, jer ih baš iz tog razloga prizivaju u sve zemlje na svijetu, počev iz najrazvijenijih evropskih. Zato, to što pričate o razvoju i investitorima je obična glupost“, dodaje se.

Simović je rekao da DPS i građani dobro znaju jačinu, snagu, politički i međunarodni kredibilitet SDP-a.

"Građani su vas na to više puta podsjećali sa podrškom od oko tri odsto. No, čini mi se da je vaša muka u strahu da ćete brzo dobiti novu, još slabiju ocjenu građana.“

On je sugerisao Vuksanović da u avgustu odmori i prikupi energiju za nove radne i političke izazove.

"Siguran sam da ćete dio tog vremena pametnije iskoristiti, i vratiti se stručnoj literaturi iz oblasti prava. Biće korisno i Vama i Vašim studentima, a korisno i za bolje razumijevanje određenih ugovora koji su predmet Vaše posebne pažnje. S druge strane, ja ovih dana zajedno sa kolegama iz Parlamenta, posvećeno radim na temi koja je od opšteg državnog značaja i koja će biti povod sazivanja vanredne sjednice Parlamenta polovinom septembra. O tome ćemo javnost blagovremeno informisati. Zbog toga ostajem posvećen tom poslu, a za probleme koji vas muče, potražite drugog sagovornika“, zaključio je Simović.

Bonus video: