Simović: I ranije smo htjeli sami, ali nam SDP nije dao

Simović je u polemici sa poslanicom SDP-a Draginjom Vuksanović kazao da je ta stranka sa Demokratskim frontom pravila saveze na štetu države
34 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milutin Simović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.08.2015. 09:10h

Potpredsjednik Skupštine Milutin Simović kazao je da će DPS na parlamentarnim izborima nastupiti samostalno, navodeći da bi to učinili i ranije da su se mogli “osloboditi očajničkog zagrljaja SDP-a”.

Simović je u polemici sa poslanicom SDP-a Draginjom Vuksanović kazao da je ta stranka sa Demokratskim frontom pravila saveze na štetu države.

“Nije lako u boj, bez takve brojne političke vojske, kakav je današnji SDP. No, dako preteknemo. Ne znam da li znate, odvažili bismo se mi i ranije da na parlamentarnim izborima učestvujemo sami, da smo se mogli kako osloboditi vašeg očajnički strasnog predizbornog zagrljaja”, kazao je Simović, optužujući SDP da je Crnoj Gori upropastio najmanje 250 miliona eura investicija i 550 novih radnih mjesta na Dubovici, Miločeru i Mamuli.

“Ovih dana zajedno sa kolegama iz parlamenta, radim na temi koja je od opšteg državnog značaja i koja će biti povod sazivanja vanredne sjednice polovinom septembra”.

Podsjećajući da u ranijim reagovanjima nije pominjao Vuksanović, Simović je kazao da mu nije jasno zbog čega se umjesto stranačkog šefa oglasila poslanica SDP-a. On je upozorio da se “saradnjom sa vojvodom Mandićem i šarlatanom Medojevićem”, lider SDP-a uvrstio u rušitelje Crne Gore.

On je kazao da je lider SDP-a Ranko Krivokapić želio da bude veći od svojih gabarita. “Toplo vam savjetujem pripazite na partiju. Da vam je u kakvom sljedećem hiru predsjednik i formalno ne utuli, slijedeći uzor lidera nekadašnjeg Liberalnog saveza”, naveo je on.

Komentarišući navode da se Crna Gora pretvara u tajkunsku koloniju, Simović je rekao da investitori hoće da ulažu ako su sigurni da će oploditi novac, ne mareći šta o tome misli SDP.

Bonus video: