DPS Cetinje: Tražićemo odgovornost zbog povrede časti i ugleda

Iz cetinjskog DPS su svim medijim dostavili audio izjavu Martinovića sa sjednice u Skupštini Prijestonice Cetinje
87 pregleda 9 komentar(a)
Momčilo Martinović, Foto: Screenshot (YouTube)
Momčilo Martinović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 06.08.2015. 13:54h

Povodom diskusije odbornika Demokratske partije socijalista u Skupštini Prijestonice Cetinje Momčila Martinovića, kao i povodom navoda dijela političkih subjekata koji su se tim povodom proteklih dana oglasili u sredstvima javnog informisanja, a u cilju odgovornosti prema građanima i širem auditorijumu, iz cetinjskog DPS-a su se obratili saopštenjem.

"Imajući u vidu krajnje pogrešne interpretacije obraćanja odbornika Martinovića, kao i tvrdnje i kvalifikacije koje su potom uslijedile iz dijela političkih struktura, iz DPS-a prosljeđuju citate Martinovića sa posljednje sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje.

Prije par dana odbornici Socijaldemokratske partije napustili su zasijedanje Skupštine Prijestonice Cetinje zbog, kako su kazali uvreda koje je odbornik DPS-a uputio predstavnicima drugih političkih partija, uključujući i SDP.

"Kao što se to može jasno vidjeti, a što je i sam odbornik Martinović pojasnio prije dva dana, njegovo izlaganje u kojem je ilustrativno govorio o kružnom toku, kao i političkim korijenima i budućnosti dijela političkih struktura na Cetinju, nijesu imale bilo kakvog dodira sa onim na što je aludirano tokom minulih dana. Naprotiv. Citati najbolje potvrđuju da Martinović nije govorio ni o građanima, ni o pojedincima, već o političkim kretanjima i političkim transformacijama i nedosljednostima na lokalnoj sceni", navodi se u saoapštenju.

Iz cetinjskog DPS su svim medijim dostavili audio izjavu Martinovića sa te sjednice.

Citati Martinovića sa sjednice.

„Čuo sam, da kažem, dosta komentara vezano i za određene infrastrukturne poduhvate koji su okarakterisani ovako ili onako. Pominjani su određeni krugovi, određeni kružni tokovi, očigledno se u kružnim tokovima ne snalazimo najbolje. Očigledno. Vjerovatno ne umijemo da izaberemo pravac, upravo onaj (kružni tok) koji kažete na autobuskoj stanici, treba da budemo svjesni da u tom kružnom toku, ako volimo Cetinje, da iz tog kružnog toka izađemo i krenemo prema Vili, a ako ne trebamo da idemo prema Vili, prema Cetinju i prema gradu, da uzmemo kontra smjer tog kružnog toka i uzmemo autobus, jer vas očigledno, koliko ja mogu da shvatim, i korijeni a i budućnost, a nešto i emotivno, ni tradicionalno ne vezuju za Cetinje. To je neki moj sud.“

„Ona priča za kružni tok se odnosila na političke subjekte koji se ne mogu snaći u ovom političkom ambijentu na Cetinju, koji iz svog kruga ne mogu izaći, koje ni korijeni, ni budućnost ne vežu za Cetinje i da se usmjere u ovom dijelu, ako žele da idu prema Cetinju da krenu prema Vili, a ako ne žele da izaberu drugi smjer. Ni u jednom trenutku građane pomenuo nisam, a Vi Đuraškoviću znate koliko sam učinio za građane i kada je u pitanju zapošljavanje lokalno, i kada je u pitanju socijalna zaštita građana Cetinja…“

„Reagovao sam da takvi politički subjekti, ne misleći konkretno ni na jednog političkog subjekta, a najmanje na SDP, a Gazivoda trenutno ne znam kojem političkom subjektu pripadate tako da se to sigurno na Vas odnosilo nije, a rekao sam u ovom dijelu da jednostavno svi oni politički subjekti koji ne misle dobro Cetinju, koji jednostavno korijene koje sam pomenuo nemaju, tako da kažem, u političkoj praksi Cetinja, takođe, jaku dubinu, da se to na njih odnosilo. A neka se oni sami prepoznaju, koji su to koji misle na taj način o Cetinju.“

Zbog svega navedenog, kao i zbog svih kvalifikacija kojima smo svjedočili proteklih dana, Demokratska partija socijalista – OO Cetinje zatražiće odgovornost po osnovu povrede ugleda i časti, kako samog odbornika, tako i odborničkog kluba.

"Jer, apsolutno je jasno da se dio političkih struktura proteklih dana bavio manipulacijama, pokušavajući da zarad sticanja sitnih političkih bodova, klevetajući i služeći se neistinama, pripišu našim članovima i biračima najuvredljivije kvalifikacije. Međutim, to ne čudi – jer nije prvi put i gotovo da smo već navikli na takve istupe pojedinaca sa lokalne političke scene. Sreća u svemu, ipak, jeste da ti istupi nemaju težinu, o čemu govori i podrška koju uživaju među našim uvaženim sugrađanima. Ovim putem, sasvim egzaktnim i jedinim vjerodostojnim citatima odbornika Martinovića, DPS – OO Cetinje završava svu javnu polemiku vezanu za prošlonedjeljnu sjednicu Skupštine Prijestonice Cetinje.", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: