Vuksanović Simoviću: Idite sa tajkunima, mi ćemo sa građanima

"Pod istom paljbom smo Pink - Informerovog medijskog pula kome služi nekad državna televizija i dvije novine tajkuna koji je posudio ime za takozvane “razvojne projekte”"
65 pregleda 134 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Foto: Luka Zeković
Draginja Vuksanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.08.2015. 16:22h

Što god mislili o Milutinu Simoviću nijesmo vjerovali da ikada može da padne na taj nivo političkog prizemlja koji je demonstrirao u jučerasnjem reagovanju, i da ispadne tragikomičan u pokušaju da SDP označi državnim neprijateljem i izdajnikom, poručila je poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović.

"Naravno, Socijaldemokratskoj partiji tu prave društvo ambasade Evropske unije i Sjedinjenjih Američkih Država. Pod istom paljbom smo Pink - Informerovog medijskog pula kome služi nekad državna televizija i dvije novine tajkuna koji je posudio ime za takozvane “razvojne projekte”. DPS hoće u NATO a vodi medijski rat protiv saveznika iz NATO-a . Ponavljamo – mora da je neka velika panika. Potpredsjedniče Simoviću, opet nas kao i prije četvrt vijeka , kad ste ratovali sa Ujedinjenim nacijama, zovete izdajnicima. Zanimljivo, SDP je izdajnik za velikosrpske šoviniste, na sreću sve malobrojnije, sa kojima ste vi iz DPS vodili politiku Velike Srbje a zvali je Jugoslavija. Onima sa kojima ste punili tenkove Mladićevoj soldateski da “raspamećuje” po Bosni. SDP je izdajnik i za onog Vašeg duhovnog pastira kome redovno idete na poklonjenje i primanje odličja, a on NATO zove Trećim Rajhom. Zajednički grijeh 90- tih Vas drži zajedno. Možda smo izdajnici i za one romanijske četničke vojvode, sa čijeg beogradskog kanabea, kao u dobra stara Miloševićeva vremena, prije godinu dana pozvaste “mrskog vojvodu Mandića “ da sa Vašim DPS-om tvori Vladu. Muški vam odgovori… Nekako smo uvijek bili izdajnici za sve one sa kojim Vi i Vaša partija dijelite zajednički grijeh etnickih čišćenja i ubijanja Jugoslavije od Triglava do Đevđelije", saopštila je Vuksanović.

Ona je Simoviću poručila da se njegov patriotizam ogleda u tome "što ste se krili iza četiri države od kojih ste tri uspjeli da uništite nakon što ste ih prethodno finansijski iscijedili."

"Tako ste od izdajnika branili Titovu Jugoslaviju, Slobovu Jugoslaviju sa Vašeg prevarnog referenduma 1992. i Srbiju i Crnu Goru. Svaku za koju ste bili na kraju ste izdali. Nećemo Vas pustiti da isto uradite sa nezavisnom Crnom Gorom. Da nestane nakon što je rasprodate. To dobro znate i u tome je Vaša današnja muka. Pružili smo vam ruku 1998. godine i spasili Vas da ne završite na otpadu istorije, tamo đe je završila politika kojoj ste služili, a kojoj se sudi u Hagu. Nijesmo to uradili zbog Vas već zbog Crne Gore", dodaje Vuksanović.

Ona je kazala da je Simović uvijek tamo gdje je vlast, što god ta vlast propagirala, i da je red da stanu nakon što promijenili četiri države za 25 godina vlasti.

"Uradite to zbog nas koji, za razliku od Vas, rezervne države nemamo, niti smo je ikad imali. Mi smo za Crnu Goru srcem, a Vi zbog vlasti, u tome je razlika pa i nerazumijevanje među nama".

Vuksanović je pitala Simovića da li kada priča o razvoju misli na razvoj tranzita duvana iz vremena "nepravednih sankcija" UN, "kada ste uništili svu crnogorsku privredu i ostavili zaposlene i penzionere na 2 marke mjesečno?"

"Ili je to onaj kasniji “Deripaska razvoj“ kojim ste usrećili radnike KAP-a i Boksita “strateškim investitorom” koji je stotine miliona eura iznio iz Crne Gore, hiljade ljudi ostavio na ulici, a industriju uništio? Je li to onaj razvoj s kojim ste htjeli da Vaš strateški privatizator opustoši i Termoelektranu kao sto je urnisao KAP i Boksite? Negdje smo Vas zaustavili, gdje smo imali snage – negdje ste jači bili vi sa tajkunima zajedno. Ili je to ovaj današnji razvoj rasprodaje svega u Crnoj Gori, gradnje zabranjenih gradova i apartmana na prodaju, na biseru Mediterana, za ogromne ekstra-profite onima koji zauzvrat sprovode agresivnu propagandu Vaše partije etiketiraju i sve druge, baš kao i Vi, izdajnicima? Je li to, uvaženi potpredsjedniče, možda razvoj u čijem je središtu ekonomska filozofija i dokrina “dobrih momaka”, inače ortaka Vaših pljevaljskih DPS kolega, kojima partijski koordinirate? Na kraju možda je to onaj razvoj koji ste nam Vi kao ministar podarili u oblasti poljoprivrede. Znajući koliko ste značajan i širok trag ostavili u toj oblasti, neko maliociozan bi mogao primijetiti da Katunskom nahijom pasu virtuelne koze, a Bjelasicom i Komovima hiljade, takođe virtuelnih, grla sitne i krupnije stoke, izdržavajuci nerazvijeni sjever", navodi Vuksanović.

Vuksanović Simoviću poručuje da Crna Gora nije 21.maja 2006 ostvarila san stotina hiljada iskrenih crnogorskih patriota da bi je neko pretvarao u tajkunsku koloniju u kojoj će se umjesto stvaranja nove vrijednosti i održivog razvoja prodavati plaže i ostrva.

"Razvoj po mjeri 1% a na štetu ostalih 99% ostavljamo Vama. Vi budite sa tajkunima, a mi ćemo sa gradjanima Crne Gore.I ne razmećite se procentima, potpredsjedniče Simoviću, varljiva je to kategorija – dovoljno je samo da se okrenete oko sebe, ne morate daleko. Znate Vi dobro jačinu, snagu, politički i međunarodni kredibilitet SDP. Znate - zato Vas hvata ovakva panična nervoza. Koliko vrijedi SDP pokazuje izbor predsjednika Krivokapića za predsjednika najveće parlamentarne skupštine na svijetu – OEBS-a, koja je najveća međunarodna funkcija koju je ova zemlja ikada imala. I to tamo gdje DPS ne broji glasove, ali i tamo gdje oni broje naše glasove na izborima. Nikada DPS nije sam izašao na izbore od 1996. - da vidimo basta li Vam sada ili ćete se sakriti u buketu Vaših satelita pričajući o evroatlantskim integracijama, a krčmiti narodnu imovinu. I budite sigurni, izbori koje prizivate biće test demokratske zrelosti Crne Gore, koji že pokazati našu posve ćenost EU i NATO, bez čijih vrijednosti nema prosperiteta ovoga društva. SDP će učiniti sve, posebno zbog našeg euroatlantskog puta, da budu demokratski i slobodni. Takvi da poslije njih, recimo, u Vašim Pljevljima sudski organi ove države neće ponovo pravosnazno osuđivati Vaše partijske DPS aktiviste za kupovinu glasova", zaključila je Vuksanović.

Bonus video: