Knežević: Izjava Đukanovića je dokaz neprijateljske politike prema Srbiji i srpskom narodu

Knežević smatra da je izjava Đukanovića još jedan dokaz ozbiljnog sukoba između njega i premijera Duška Markovića
175 pregleda 33 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.09.2018. 19:14h

Izjava predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića da podržava svaki dogovor Beograda i Prištine, oko podjele teritorije Srbije, direktni je dokaz neprijateljske politike prema toj državi i srpskom narodu, ocijenjeno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

Đukanović je danas u Podgorici razgovarao sa kosovskim kolegom Tačijem, i pozdravio napore Beograda i Prištine da rješenje traže mirno, kroz dijalog, pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Predsjednik DNP-a, Milan Knežević, smatra da je simptomatično da se dolazak Tačija dešava na samo dva dana nakon posjete Vučića Kosovu i Metohiji, gdje je izjavio da nikad neće priznati nezavisnost Kosova.

"Zato je Tači osjetio iznenadnu potrebu da režimsku Crnu Goru i Đukanovića iznova promoviše međunarodnoj javnosti kao saveznike terorističke tvorevine u pregovorima sa Srbijom, ne bi li pojačao svoju poziciju za predstojeći sukob sa Haradinajem i Kurtijem", rekao je Knežević.

On smatra da je izjava Đukanovića još jedan dokaz ozbiljnog sukoba između njega i premijera Duška Markovića.

Knežević je naveo da je Marković nedavno, prilikom sastanka sa Angelom Merkel izjavio da je protivnik promjena granica.

"Đukanović, potpuno suprotno zajedničkom stavu Markovića i Merkelove, izjavljuje da podržava svaki dogovor takozvane države Kosovo i Srbije oko podjele teritorije Srbije, što je nonsens par ekselans u međudržavnim odnosima i direktni dokaz neprijateljske politike Đukanovića prema Srbiji i srpskom narodu", poručio je Knežević.

Kako je naveo, neophodnost pokretanja inicijative o raspisivanju referenduma o povlačenju odluke o priznanju Kosova na teritoriji Srbije predstavlja jedini ispravni put, i jedini politički model, kojim se direktno štite interesi većinske Crne Gore.

Iz Nove srpske demokratije (NSD) su, reagovajući na posjetu Vučića, kazali su da su on i Đukanović osvjedičeni srpski neprijatelji.

"Oni još od 1999. godine zajedno koordiniraju mnogim antisrpskim akcijama u regionu koje za cilj imaju destabilizaciju srpskog naroda i državama u kojima živi", naveli su iz NSD.

Bonus video: