NAPUSTIO PARTIJU ZBOG PODRŠKE PERUNIČIĆU

Kalač: Vrh Pozitivne obećao mnogo, ne i da će se boriti za DPS

"Poslije petka, kada su podržali DPS u Skupštini, Pozitivna više nije mjesto gdje se ugodno osjećam. Ne vidim da ima budućnost jer sprovodi politiku DPS-a", rekao je
87 pregleda 49 komentar(a)
Pozitivna Rožaje, Foto: Pozitivna Crna Gora
Pozitivna Rožaje, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 03.08.2015. 19:44h

Zbog podrške politici Demokratske partije socijalista (DPS) i podrške imenovanju direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Peruničića, potpredsjednik Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore u Rožajama Hajruš Kalač podnio je ostavku na to mjesto i članstvo u partiji. On je kazao da je iz vrha partije obećano mnogo toga, ali ne i “da će se boriti za DPS”.

"Podnio sam ostavku zbog neslaganja u OO Rožaje jer je vrh stranke zaboravio na nas, obećanja koja je dao i štiti interese DPS-a", rekao je Kalač. 

Kalač je za "Vijesti" kazao da je jedan od inicijatora formiranja odbora u Rožajama i da je u to uložio ogroman trud i novac. 

"Poslije petka, kada su podržali DPS u Skupštini, Pozitivna više nije mjesto gdje se ugodno osjećam. Ne vidim da ima budućnost jer sprovodi politiku DPS-a. Iz partije sam otišao najviše zbog funkcionera čije se ime završava na “o”", rekao je  on. 

Kalač navodi da Odbor postoji devet mjeseci, ali da "ništa nijesu ispunili". "Obećali su nam radna mjesta, da će se zalagati za sve građane, a nikako da će se boriti za DPS.

"Posljednjih mjeseci 6.000 ljudi je raseljeno iz Rožaja. To je rezultat DPS-a, državne politike koja sprovodi egzodus na sjeveru, posebno muslimanskog življa. Stvorena je atmosfera da su uslovi nemogući, teško je ovdje opstati, ukinuta su radna mjesta i narod nema od čega da živi. O sjeveru niko ne brine, odsječeni smo od Podgorice, niko me misli o nama niti ulaže ovamo", rekao je Kalač. On navodi da je zbog toga i napustio DPS, čiji je bio simpatizer do 2013.godine.

Preporučujemo za Vas