Đukanović čestitao Dan republike Makedonije

Premijer je u čestitki ocijenio da odličan politički dijalog na svim nivoima koji postoji između naše dvije zemlje
3 komentar(a)
Skoplje protest, Foto: Reuters
Skoplje protest, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.08.2015. 08:59h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je predsjedniku Vlade Republike Makedonije Nikoli Gruevskom Dan Republike.

„Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da Crna Gora i Republika Makedonija imaju tradicionalno prijateljske odnose i sadržajnu saradnju osnaženu zajedničkim strateškim ciljevima – evropskim i evroatlantskim integracijama. Mišljenja smo da su oni najbolji dugoročni garant stabilnosti, demokratskog i ukupnog razvoja ne samo Crne Gore, već i ostalih zemalja iz regiona Zapadnog Balkana“, stoji u čestitki.

Premijer je u čestitki ocijenio da odličan politički dijalog na svim nivoima koji postoji između naše dvije zemlje, kao i partnerstvo u okviru regionalnih inicijativa, stvaraju podsticajan okvir za snažniju valorizaciju potencijala za povezivanje, posebno na ekonomskom planu, u obostranom interesu.

„Koristim stoga priliku da ponovim spremnost Crne Gore da u duhu prijateljstva nastavi da razvija i unapređuje političke, ekonomske i ukupne odnose s Republikom Makedonijom kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu“, navodi se u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića upućenoj predsjedniku Vlade Republike Makedonije Nikoli Gruevskom.

Bonus video: