Tatažinjska: Crna Gora ostvarila vidljiv napredak

Tatažinjska je ocijenila da su međudržavni odnosi odlični i da konstantno napreduju, ne samo u političkom kontekstu, već i u svim oblastima saradnje, posebno u dijelu ekonomske, kulturne i obazovne, kao i saradnje na nivou lokalnih uprava
2 komentar(a)
Irena Tatažinjska, Foto: MVPEI
Irena Tatažinjska, Foto: MVPEI
Ažurirano: 29.07.2015. 14:34h

Crna Gora je u integracionim procesima ostvarila vidljiv nepredak, ocijenila je novoimenovana ambasadorka Poljske u Podgorici, Irena Tatažinjska.

Tatažinjska, koja će dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi, razgovarala je danas sa ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Igorom Lukšićem.

Kako je saopšteno iz tog resora, Tatažinjska je izrazila zadovoljstvo mandatom u Crnoj Gori, tokom kojeg će, kako je kazala, nastojati da prenese prijateljski stav i iskrenu podršku Poljske, posebno u procesu evropskih i evroatlantskih integracija.

“Ona je istakla da je napredak koji je Crna Gora ostvarila u integracionim procesima itekako vidljiv i izrazila očekivanje da će poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO biti upućen ove godine”, kaže se u saopštenju.

Tatažinjska je ocijenila da su međudržavni odnosi odlični i da konstantno napreduju, ne samo u političkom kontekstu, već i u svim oblastima saradnje, posebno u dijelu ekonomske, kulturne i obazovne, kao i saradnje na nivou lokalnih uprava.

“Lukšić je zahvalio na snažnoj podršci i iskrenim nastojanjima Poljske u afirmaciji spoljnopolitičkih prioriteta Crne Gore, članstva u NATO i Evropsku uniju, istakavši da integracioni procesi ostaju prioritet crnogorske vanjske politike, u kojima iskustvo Poljske može značajno pomoći i u narednim fazama procesa pristupanja”, kaže se u saopštenju.

Lukšić je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom odnosa između Crne Gore i Poljske uz očekivanje da će nastaviti da se razvijaju na svim nivoima i u svim oblastima.

Bonus video: