Žestoka rasprava Radulovića i Jasavić: "Izvinite se vi za Nikšić"

"Ne da su lopovi, nego su super-lopovi. Za tri, četiri parnična postupka, ta trojica su uzela više od stotinu hiljada eura"
131 komentar(a)
Branko Radulović, Foto: Boris Pejović
Branko Radulović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.07.2015. 13:29h

Na sjednici Skupštine Crne Gore desila se žestoka rasprava potpredsjednika Skupštine iz Demokratskog fronta Branka Radulovića i poslanice Pozitivne Crne Gore Azre Jasavić.

Radulović je opisivao slučaj u kom su kako tvrdi trojica advokata za tri-četiri ročišta "uzeli 100.000 eura" i nazvao ih lopovima, najavivši da će povodom toga održati pres konferenciju.

Na to je reagovala Jasavić kazavši da smatra da je Radulović prekršio Poslovnik jer je advokatsku profesiju nazvao lopovskom.

Ona je poručila Raduloviću da podrži izmjene zakona koji će spriječiti "divljanje advokatskih tarifa", napomenuvši da su advokati samo postupali po postojećim zakonima.

Jasavić je potom zatražila da se Radulović javno izvini advokatskoj profesiji.

"Ne da su lopovi, nego su super-lopovi. Za tri, četiri parnična postupka, ta trojica su uzela više od stotinu hiljada eura", odgovorio je Radulović.

Zatim je uslijedila polemika u kojoj je Radulović poručio Jasavić da on snosi odgovornost za svoje riječi.

"Nemojte vi mene da učite, što ću ja da kažem", kazao je Radulović i precizirao da smatra da u advokatskoj profesiji ima i lopova.

"Zakoni koji dozvoljavaju pojedincima da nešto ostvare se moraju poštovati. To je osnovno načelo legaliteta", odgovorila je Jasavić.

Ona je dodala da je jasno da Radulović neće da se izvini i da time završava polemiku.

"Izvinite se vi za Nikšić, bre. Izvinite se vi za Nikšić i Podgoricu, ako vi mene provocirate...", burno je reagovao Radulović aludirajući na dešavanja nakon izbora u tim opštinama.

Bonus video: